Antena Meniu Search
x

Pe drumul spre Polovragi cad pietre

În România, lecţiile de sânge rămân neînvăţate de autorităţi! La şase luni de la moartea Veronicăi Bulai, mama Monicăi Gabor, locul în care şi-a găsit sfârşitul a rămas neschimbat

Vezi și

Pe versanţii periculoşi nu s-a montat nicio plasă de siguranţă. Nu sunt bani. Nu există bugete pentru vieţi omeneşti. Cine vrea să meargă la Peştera Polovragi este invitat să o facă pe propriul risc. Risc de moarte.

Pe drumul spre Peştera Polovragi, riscul pândeşte de la înălţime.

S-a întâmplat în luna august a anului trecut. O stâncă de câteva kilograme s-a desprins din versant. A căzut cu o viteză de 700 de metri pe secundă. În drumul ei, se oprise pentru o poză, Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor. Bolovanul a lovit-o pe femeie în cap şi i-a adus sfârşitul.

Măsuri de siguranţă insuficiente, spun specialiştii, pentru o zonă pe cât de frecventată, pe atât de periculoasă. O soluţie ar fi ca autorităţile să îmbrace muntele într-o plasă de sârmă.

Şi, cel mai important, depăşeşte bugetul. Aşa că instituţiile care au în grijă siguranţa turiştilor au găsit soluţii mai ieftine pentru a ţine muntele în loc.

Iar de moartea Veronicăi Bulai e de vină natura.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pe drumul spre Polovragi cad pietre