Pe Valea Prahovei şi în Argeş s-au mai tăiat porci şi în ajunul Crăciunului
Chiar dacă e ajunul Crăciunului, în unele gospodării din ţară a fost o zi lungă. Pe Valea Prahovei şi Argeş s-au mai tăiat porci şi azi. După ce au porţionat carnea, gospodarii au vegheat afumătorile în care se înecau în fum parfumat pastrama, şunca şi cârnaţii.
Chiar dacă e ajunul Crăciunului, în unele gospodării din ţară a fost o zi lungă. Pe Valea Prahovei şi Argeş s-au mai tăiat porci şi azi. După ce au porţionat carnea, gospodarii au vegheat afumătorile în care se înecau în fum parfumat pastrama, şunca şi cârnaţii.
Ziua a început ca o petrecere pentru aceşti turişti de pe Valea Prahovei. Gazdele le-au arătat cum se pregăteşte pomana porcului. Privitorii abia au avut răbdare să guste primele fâşii de şorici.
Şi turiştii sosiţi pe Transfăgărășan au parte de un Crăciun tradiţional. Cu vin fiert şi gazde primitoare.
Ca să aibă timp să pună carnea la afumat, bucătarii s-au apucat de pregătit porcul încă de dimineaţă. Pe la masa de prânz, cozonacii erau scoşi din cuptor şi friptura aburea pe masă.
În staţiunea Băile Felix, turiştii şi-au făcut încălzirea cu pălincă fiartă înainte de ospăţul pomenii porcului. Cu îndemânarea unor chirurgi, bucătarii s-au asigurat că nicio bucată din animalul sacrificat nu este irosită.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰