Antena Meniu Search
x

Video Pedepse mai aspre pentru cei care agresează pădurarii. În ultimii ani, peste 700 de silvicultori au fost atacaţi

În curând ar putea creşte pedepsele pentru cei care agresează pădurarii. Un proiect de lege care prevede includerea personalului silvic, alături de polițiști și jandarmi, în categoria de personal pentru care ultrajul se sancționează cu pedepse sporite a fost depus în parlament de Ministrul Mediului.

de Redactia Observator

la 06.05.2021, 14:42

Vezi și

Numărul angajaţilor silvici agresaţi de răufăcători creşte de la an la an. În ultimii ani, şase pădurari au fost omorâţi de hoţii de lemn, iar peste 700 de silvicultori au fost atacaţi de infractori. Ca să  îi apere, noul proiect de lege prevede majorarea pedepselor cu jumătate în astfel de cazuri.

Mihai Gășpărel, Garda Forestiera Suceava: Orice persoană care va dori să facă acest lucru se va gândi de 2 ori înainte de a face.

Condiţiile atipice de muncă pun şi mai mult în pericol viaţa silvicultorilor

Mihai Gășpărel, Garda Forestiera Suceava: De multe ori este izolat, acţiunile de pază necesită patrulări pe timpul nopţii. Nu poate transmite în timp real dacă este în pericol şi atunci considerăm că este mult mai expus unei agresiuni.

Hoţii de lemne sunt dispuşi să facă orice pentru a defrişa pădurile. În ultimii ani, 6 pădurari au fost omorâți, iar peste 700 de silvicultori au suferit agresiuni şi vătămări corporale.

Cătălin Diaconescu, Direcția Silvica Suceava: În 2019, în Cârlibaba, cel care se ocupă cu gestionarea fondurilor de vânătoare a fost atacat de către un grup de braconieri cu spray paralizant.

Stelian Chidoveț - Ocolul Silvic Pătrăuți: A fost înregistrat, în anii anteriori, un caz de pădurar ucis în care autorul nu a fost identificat şi de asemenea locuinţa unui pădurar incendiată, cu autor necunoscut.

Eugen are 42 de ani, este pădurar de 15 ani iar de atunci nu se se mai simte în siguranţă. Zilnic este ameninţat şi înjurăt de cei care distrug pădurea.

Eugen Goraș, pădurar Pătrăuți: Am fost anunţat că nişte cetăţeni de etnie romă duc nişte lemne spre barieră, spre Pătrăuți. Am venit la barieră, s-a cerut să descarce lemnele la canton, au refuzat. Au ameninţat cu toporul şi o bată ce era în caruţă.

Unul dintre cele mai mediatizate cazuri, care a tras atenţia şi presei internaţionale, a avut loc în 2019, atunci când un pădurar din Maramureş a fost găsit mort într-o râpă. El a fost împuşcat şi avea numeroase urme de agresiunie pe corp. Bărbatul avea 30 de ani, iar în urma sa a rămas o familie cu trei copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pedepse mai aspre pentru cei care agresează pădurarii. În ultimii ani, peste 700 de silvicultori au fost atacaţi