Antena Meniu Search
x

Peisaje de vis și adrenalină în Parcul Natural Grădiștea Muncelului

Expediţii inedite, drumeţii, dar şi multă adrenalină, de toate acestea au avut parte cei care au vizitat în acest weekend Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina.

de Redactia Observator

la 01.09.2020, 17:37

Vezi și
  • Anul acesta au fost promovate mişcarea şi apropierea de natură.
  • Cel mai mare succes l-au avut sesiunile de căţărare.

Zilele parcului au fost sărbătorite anul acesta şi cu un dar pentru vizitatori: două peşteri care au fost deschise turiştilor.

A fost a treia ediţie a a zilei Parcului Natural Grădiştea Muncelului Cioclovina, iar organizatorii au vrut să se asigure că va fi una de neuitat. Aşa că au pregătit pentru vizitatori o mulţime de surprize.

Adrian Sopincean, vicepreşedintele Clubului Sporturilor Montane Hunedoara: Avem ateliere de corzi, respectiv pod indian şi un atelier de escaladă, avem vizite în Peşterile Cioclovina Uscată şi sistemul Ponorici Cioclovina cu apă şi bineînţeles turele de treking de la suprafaţă.

Dacă în alţi ani evenimentul se sărbătorea cu muzică, anul acesta au fost promovate mişcarea şi apropierea de natură.

Cătălin Drăgoi, specialist educaţie ecologică: Până acum am sărbatorit o dată în Peştera Bolii cu o expoziţie şi concert de pian, iar anul trecut am avut o mică şezătoare în comuna Orăştioara, iar de data asta am spus să ne apropiem mai mult de natură.

Turist: Deosebit de frumos, deosebit de interesant. Obiective despre care am citit multe impresii şi multe detalii, acum avem si ocazia să le vedem. Cu siguranţă vom reveni pentru că, deşi suntem de 3 zile, au rămas lucruri pe care nu am reuşit să le atingem.

Cel mai mare succes l-au avut sesiunile de căţărare care au testat condiţia fizică şi curajul celor prezenţi.

Pe lângă activităţile inedite, oamenii au fost atraşi de liniştea locurilor, peisajele unice şi aerul curat. Numarul vizitatorilor a fost însă limitat şi toţi cei care au luat parte la activităţile desfăşurate au trebuit să se inscrie pe listă, înainte cu câteva zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Stiri sociale » Peisaje de vis și adrenalină în Parcul Natural Grădiștea Muncelului