Antena Meniu Search
x

Ministrul Muncii a anunţat că pensiile vor fi mărite, dar procentul de 40% va suferi o "eventuală modificare"

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a precizat că va exista o creștere a pensiilor, dar va fi anunţată şi o eventuală modificare a creșterii de 40%, despre care s-a discutat până acum.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 07.07.2020, 23:02

Violeta Alexandru a anunţat mărirea pensiilor, dar nu cu 40% - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta

Ministul Muncii a precizat că există înţelegere, însă, datele vor fi comunicate în baza încasărilor de la buget.

"Va fi o creștere a pensiilor. Este un Guvern responsabil, care va anunța o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (...), să nu aibă înțelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili și vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă. Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care, din răutate, din rea voință, să nu fie de acord cu cerințele pensionarilor. Este evident că este necesară o suplimentare în baza unei munci pe care au făcut-o, desigur, dar acest lucru trebuie să aibă susținerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, o perioadă în care economia a fost greu lovită”, a spus Violeta Alexandru, la TVR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Ministrul Muncii a anunţat că pensiile vor fi mărite, dar procentul de 40% va suferi o "eventuală modificare"