Antena Meniu Search
x

Micul colț de rai pentru turiști din satul Brebi, în Sălaj

Se poate face turism cu succes chiar şi acolo unde nu există munţi sau mare. O demonstrează o tânără care şi-a lăsat cariera de succes din Franţa, pentru a pune Sălajul pe harta turistică a României.

de Redactia Observator

la 29.07.2019, 03:20

Vezi și

Se poate face turism cu succes chiar şi acolo unde nu există munţi sau mare. O demonstrează o tânără care şi-a lăsat cariera de succes din Franţa, pentru a pune Sălajul pe harta turistică a României. A ridicat aici o pensiune care a devenit în sine o atracţie a judeţului aflat pe ultimele locuri din ţară la capitolul turism. Cei care îi trec pragul retrăiesc vacanţele de odinioară la bunici. 

De cum păşeşti în curtea pensiunii din satul Brebi, la 10 kilometri de Zalău, simţi că ai intrat într-o poveste. Din casa veche de 100 de ani, căruia nimeni nu-i dădea vreo şansă, Simona Marincean a reuşit să facă o pensiune unde turiştii se întorc în timp. Inspiraţie i-a fost copilăria petrecută la bunici.

A păstrat cât mai multe lucruri autentice din vechea casă, iar grădina a umplut-o cu lavandă. Simona a aplicat şi lecţia de turism învăţată în Franţa, unde a fost timp de 11 ani manager de hotel. Acolo a înţeles diferenţa dintre un turist şi un oaspete. Pentru că, spune ea, cel mai frumos cadou pe care i-l oferi unui om este timpul tău.

Pentru o zi petrecută în acest mic paradis, turiştii plătesc 50 de euro.

Pensiunea, înconjurată de puţinele obiective din judeţ, a înflorit practic turismul în zonă. La doar câteva sute de metri distanţă se află Castrul Roman Porolisum. Arheologii încă lucrează pentru a aduce la lumină ruinele unui fost oraş al Daciei.

La nici 10 kilometri, dăm de Grădina Zmeilor, unde natura a lucrat de-a lungul miilor de ani şi a sculptat stâncile sub forma unor personaje mitologice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Micul colț de rai pentru turiști din satul Brebi, în Sălaj