Antena Meniu Search
x

Pentru o jumătate de MILION DE EURO, zeci de oameni din Prahova au pornit în căutarea kuweitianului dispărut în urmă cu doi ani, în staţiunea Cheia

Ieri au ajuns în România noi detectivi din statul arab, care să ajute în anchetă. Cazul este urmărit şi de emirul din Kuweit. Fiii afaceristului de 81 de ani cred că tatăl lor este în viaţă, dar au nevoie de orice informaţie care să îi conducă spre el.

la 26.08.2017, 13:42
Vezi și

Ieri au ajuns în România noi detectivi din statul arab, care să ajute în anchetă. Cazul este urmărit şi de emirul din Kuweit. Fiii afaceristului de 81 de ani cred că tatăl lor este în viaţă, dar au nevoie de orice informaţie care să îi conducă spre el.

La 80 ani, Vasile Cârjan şi-a găsit forţa să ia pădurile la periat. La mijloc e viaţa unui om, dar şi o recompensă care ar putea schimba viaţa urmaşilor săi. Poate chiar, mai multe generaţii. Cu modestie spune că 500.000 de mii de euro sunt prea mulţi bani pentru a-i putea număra. 

"Pe aici am circulat de zeci de ori, de zeci de ori pe poteca asta", spune bătrânul.

Ştie bine că, în zonă, sunt râpe periculoase şi animale sălbatice. Dar spune că fiarele n-au atacat pe nimeni până acum. Şi crede că Mohammed Albaghli s-ar fi rătăcit pe acolo. Cetăţeanul kuweitian a dispărut când avea 79 de ani. Era 5 august 2015 şi se plimba prin staţiunea Cheia. Localnicii au mai multe scenarii. 

"E luat de aici, e luat de cineva. E luat cu maşină, cu ceva şi dus. Şi de acolo poate cu avionul, nu cred că mai este pe aici", este de părere un localnic.

"N-avea cum să dispară un om la vârsta dânsului decât dacă e ceva aranjat.100%, ori duşmani ai dânsului, ori aranjat, plecat cu altă maşină, mai ales că era la căderea serii, dispărut din ţară şi cu asta pasta!", crede un alt localnic. 

Iniţial, familia a oferit o recompensă de 100 de mii de euro. 

"Eu m-aş duce, să ştiţi. La vârsta mea pentru nişte bani", mărturiseşte o femeie.

Şi fratele lui Mohammed Albaghli, dar şi fiii acestuia cred acelaşi lucru. Mai ales că paşaportul şi banii acestuia au fost găsiţi la hotelul unde era cazat. Totuşi, până acum nu a apărut nicio cerere de răscumpărare. Rudele au primit între timp mai multe indicii, dar niciunul nu i-a condus pe vreo pistă sigură. 

"Unii spun că l-au văzut la o staţie de tren, alţii au spus că l-au văzut mergând pe stradă. Pentru noi este un mare mister. Şi pentru noi şi pentru autorităţile române", spune unul dintre fiii bărbatului dispărut.   

"Îl ştiam ca un om bun. Era Ok, era un om excepţional!", adaugă un prieten de al său, Alessandro Enza

Mai mulţi detectivi au venit din Kuweit pentru a ajuta ancheta. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pentru o jumătate de MILION DE EURO, zeci de oameni din Prahova au pornit în căutarea kuweitianului dispărut în urmă cu doi ani, în staţiunea Cheia