Antena Meniu Search
x

Performanţă pe banii părinţilor

Campionii de mâine sunt deja pe drumul spre performanţă! Vlad, un tânăr înotător din Constanţa, a cucerit tot ce se putea la competiţiile la care a participat

Vezi și

Campionii de mâine sunt deja pe drumul spre performanţă! Vlad, un tânăr înotător din Constanţa, a cucerit tot ce se putea la competiţiile la care a participat

O voce cât o galerie îl încurajează pe băiatul-fulger, în cursa spre următoarea medalie. E prima voce pe care Vlad o aude, în fiecare dimineaţă. Urmează micul dejun al campionului. Îl aşteaptă o zi cu antrenamente, şcoală, şi iar antrenamente. Pentru copilărie nu prea mai e loc, în orar. Dar performanţa obligă la sacrificiu. Orele de joacă pe care Vlad le-a dat pe turele de bazin se văd în camera lui. Seamănă mai mult cu un muzeu olimpic.

Zeci de medalii de toate mărimile şi culorile, atârnate de tavan sau ţintuite de perete. Alte zeci de diplome, cupe. Acesta şi-a început cursa victoriilor la patru ani.

Încă nu e ora 7.00 dimineaţa şi  deja a parcurs câteva zeci de ture de bazin. Urmează o nouă competiţie şi se antrenează intens. De pe margine, îl urmăreşte profesorul care l-a învăţat să fie un câştigător. Crede în copil şi îl antrenează fără bani.

Cândva, ar putea să fluture victorios tricolorul, la olimpiade. Însă România nu face nimic să-l sprijine. Toate cheltuielile, de la abonamentul la bazin până la deplasări, cad pe umerii părinţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Performanţă pe banii părinţilor