Antena Meniu Search
x

Video Pericol de electrocutare la Bran: Improvizaţii electrice în parcul central, la doi paşi de un loc de joacă pentru copii. Reacţia autorităţilor

Pericol de moarte în parcul central din staţiunea Bran şi nu din cauza urşilor. Trecătorii trebuie să facă slalom printre cablurile care alimentează tarabele instalate pe perioada sărbătorilor. În plus, sunt făcute multe improvizaţii electrice, care pot oricând să ducă la o tragedie. Municipalitatea a luat măsuri abia după ce a fost sesizată de echipa Observator.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 26.12.2021, 19:34

Vezi și

Claudiu Loghin reporter Observator: Suntem la unu, doi, trei, patru, cinci, aproximativ şase metri 

de zona de joacă din parcul central al staţiunii Bran. Iar linia de 380 de volţi este protejată cu pungă şi cu bandă izolatoare, iar întreaga firidă a fost montată pe un copac.

Autorităţile locale spun că de 10 ani panoul electric este montat în acelaşi loc, iar cablurile sunt o improvizaţie de moment.

Cosmin Feroiu, primar Bran: Este o instalaţie care a fost folosită la răvăşitul oilor şi acum a fost pusă ca suplimentare pentru căsuţele acelea. 

Pe acelaşi subiect

Pericol în parcul central din Bran

Trecătorii privesc cu teamă cablurile prin care se alimentează căsuţele în care se comercializează diverse produse de sezon.

Localnici: Trec copii pe aici, foarte mulţi, hai să zic că adultul este responsabil, dar copilul? Nu ştie despre pericol. 

Sunt foarte jos, pot să le agaţe copiii.

Dacă se întâmplă un scurt-circuit, lemnul nu se aprinde, copacul? 

Specialiştii spun că lucrarea este una de mântuială care poate pune în pericol trecătorii. 

Electrician: Nu e respectat normativul de protecţie şi de instalaţii electrice. ANRE-ul trebuie să sancţioneze lucrurile astea, acum depinde, firma care a executat lucrările astea dacă e firmă autorizată ANRE sau e o firmă care execută lucrări ale primăriei. 

Claudiu Loghin reporter Observator: Punga şi banda izolatoare, e drept, albă, sunt materialele cu care s-a făcut şi în acest loc izolarea prizei. Cablurile sunt însă atât de jos, încât pur şi simplu trebuie să te strecori pe sub ele. 

Cosmin Feroiu primar Bran: Nu cred că e cea mai bună soluţie vă daţi seama, care este acolo pusă, dar nici nu cred că creează ca să zic aşa, Doamne fereşte, un pericol iminent. 9.25 // 11.40 se va desfiinţa acum, în ianuarie, cât de curând.

În urma sesizării echipei Observator, primăria a repoziţionat cablurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pericol de electrocutare la Bran: Improvizaţii electrice în parcul central, la doi paşi de un loc de joacă pentru copii. Reacţia autorităţilor