Antena Meniu Search
x

Frumuseţea şi dragostea pentru modă afectează sănătatea. Avertismentul medicilor

Femeile fac foarte multe sacrificii pentru a fi în pas cu moda. O pereche de pantofi înalţi, pantalonii mulaţi sau o geantă voluminoasă nu lipsesc din garderoba doamnelor. Doar că toate acestea costă. Şi nu doar bani, ci şi sănătatea femeilor.

Vezi și

Femeile fac foarte multe sacrificii pentru a fi în pas cu moda. O pereche de pantofi înalţi, pantalonii mulaţi sau o geantă voluminoasă nu lipsesc din garderoba doamnelor. Doar că toate acestea costă. Şi nu doar bani, ci şi sănătatea femeilor.

Un studiu recent arată că 73% dintre reprezentantele sexului frumos s-au ales, purtând aceste articole vestimentare, şi cu dureri de spate, nu doar cu un look feminin. Reporterii Observator au dat o tură prin magazine, alături de un stilist, să vadă cum putem să fim la modă şi sănătoase.

Lucrurile pe care o femeie le cară zilnic în geantă ajung să cântărească până la 3 kilograme. Asta în medie. Se poate şi mai mult. De acolo apare de multe ori şi durerea de spate. De aceea, medicii vin cu variante. Fără geantă nu se poate, în schimb putem să o înlocuim cu un ghiozdan. Vestea bună e că şi stiliştii îi aprobă pe doctori: ghizdanul este în tendinţele anului 2018. 

Lucia Faur, stilist: "Nici nu arată foarte stylish să fim ca un hamal. Dacă nu reuşim să reducem din ce avem nevoie să purtăm după noi în fiecare zi, rucscacul mare este cu siguranţă o variantă mult mai sănătoasă."

Asta pentru că greutatea care altfel apasă pe o parte este repartizată în mod egal pe cei doi umeri. Medicii însă atacă şi acolo unde doare cel mai tare. Cei mai sexi pantofi, mândria doamnelor, pantofii cu toc stiletto mai exact pun şi ei sănătatea spatelui în pericol. 

Lucia Faur, stilist: "Varianta care îmi place mie cel mai mult şi care este atemporală şi se potriveşte în atât de multe contexte şi de zi şi de noapte este tocul gros."

Ion Bogdan Codorean, medic primar ortopedie: "Tocurile prea înalte sau o geantă prea grea ţinută incorect poate să ne dea durerei de spate din cauza faptului că provoacă un dezechilibru a coloanei."

Un semnal de alarmă a fost tras de către medici şi asupra anumitor tipuri de jeanşi.

Lucia Faur, stilist: "Dacă suntem împătimite ale blugilor skinny eu vă recomand să purtăm o variantă cu talia înaltă pentru că astfel vom menţine bazinul."

Şi gimnastica ne poate scăpa de durerile de spate. Cu condiţia să facem cel puţin 20 de minute zilnic.

Cătălin Croitoru, antrenor: "Dacă avem cifoză, asta înseamnă umerii aplecaţi există exerciţii pe care le puteţi face chiar şi acasă prin care muşchii spatelui îţi corectează postura spatelui."

Un sutien prea strâmt poate provoca şi el dureri de spate. Iar lenjeria modelatoare afectează respirația și comprimă organele interne. Un studiu recent arată că trei din patru reprezentante ale sexului frumos s-au ales, purtând aceste articole vestimentare, şi cu dureri de spate

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Frumuseţea şi dragostea pentru modă afectează sănătatea. Avertismentul medicilor