Antena Meniu Search
x

Pericole pe soselele din Romania

Cu o viteza uluitoare, 80 de kilometri pe ora, in curba, pe drum de munte, autocarul cu 47 de oameni la bord a plonjat 40 de metri, in rapa din Muntenegru. Sunt cele mai noi date din ancheta

Vezi și

Drumuri periculoase avem si noi, in tara. Iar la noi, parapetii lipsesc cu desavarsire pe kilometri intregi. Iata cateva sosele de munte pe care tragedia din Muntenegru s-ar putea repeta oricand

"E un drum asemanator ca cel de la Campulung spre Brasov. Cu aceleasi curbe, cu tot doua benzi de circulatie dus-intors si trebuie sa fii foarte atent", spune un turist.

La care se mai adauga unul. Autoritatile din Romania vorbesc despre parapeti prost construiti care nu ar fi rezistat impactului. Parapeti care lipsesc cu desavarsire pe cele mai periculoase drumuri din tara noastra. O calatorie pe Transalpina de exemplu poate fi pe cat de frumoasa, pe atat de riscanta. Dupa cum trebuia sa stie ca pe un drum presarat cu serpentine e nevoie de parapeti de protectie. Altfel, tragediile se pot repeta oricand.

Drum de vacanta este si Transfagarasanul. Peisajul te fura si aproape ca uiti de asflatul care e plin de gropi. O alta capcana pentru cei aflati la volan.

Periculoase sunt si Cheile Bicazului sau Defileul Jiului, trasee unde prapastiile se deschid la marginea asfaltului. Si unde caderile de stanci, asfaltul mereu umed si serpentinele fac din sofat o adevarata aventura. Nici acolo drumarii nu au montat parapeti, macar in zonele periculoase.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pericole pe soselele din Romania