Observator Special: Pericolul pandeste din clorura de sodiu
Pana acum cativa ani, habar n-aveam ce sunt E-urile si cum ne pot distruge treptat sanatatea! Dar - pe masura ce specialistii au inceput sa ne explice cum sta treaba cu conservantii, cu colorantii, cu aditivii - am inceput sa citim etichetele cu mare atentie, ca nu cumva sa ne trezim ca mancam, de fapt, continutul unei eprubete
Unii romani au dus, insa, acest tip de prudenta pe inalte culmi ale culturii si civilizatiei. Motiv pentru care li se face rau instantaneu doar cand aud de denumirea "clorura de sodiu".
Clorura de sodiu este o substanta cristalina, sfaramicioasa, solubila in apa si cu gust specific, care constituie un condiment de baza in alimentatie si este folosita in industria conservelor, in tabacarie, in industria chimica. In termen popular se numeste sare de bucatarie.
Nu multi stiu insa ce inseamna clorura de sodiu, asa ca ar vrea sa se tina departe de acest ingredient necunoscut. Intr-adevar, consumul in exces de clorura de sodiu - adica de sare de bucatarie - este contraindicat.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰