Pericolul URIAȘ din CRENVURȘTI! Ce poți păți dacă mănânci acest produs
Atât adulții cât și cei mici rezistă cu greu la tentația crenvurștilor, însă puțini dintre noi știm cu adevărat cât de mare este pericolul pe care-l reprezintă acest aliment
Atât adulții cât și cei mici rezistă cu greu la tentația crenvurștilor, însă puțini dintre noi știm cu adevărat cât de mare este pericolul pe care-l reprezintă acest aliment
Cele mai multe ingrediente care sunt folosite pentru prepararea crenvurștilor sunt resturi animale, iar pericolul vine și din faptul că toate acestea sunt amestecate cu apă și conservanți extrem de nocivi pentru organism.
Chimicalele pe care le găsiți în fiecare hot-dog sau crenvurst pe care îl mâncați sunt:
- Nitrit de sodiu (E250)- potențial cancerigen, folosit pentru menținerea culorii crenvurștiului.
- Trifosfați de potasiu și sodiu (E451)- săruri produse sintetic folosite și la fabricarea de detergenți.
- Ascorbat de sodiu (E301)- o formă de vitamina C care împiedică pierderea culorii și care provoacă iritații ale pielii, în doze mari.
- Carmin (E120)- un colorant care poate provoca reacții alergice sau chiar șoc anafilactic la unele persoane.
- Extract de ardei iute (E160c)- colorant natural.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰