Antena Meniu Search
x

Peste 100 de mii de români sunt posesori de arme. Cei mai mulţi, în Capitală, unde 2 din 10 au şi dosar penal

Peste 130 de mii de români au arme! Chiar dacă mulţi n-au tras nici măcar un glonţ în viaţa lor, zeci de mii de posesori de puşti şi pistoale au dosare penale.

Vezi și

Peste 130 de mii de români au arme! Chiar dacă mulţi n-au tras nici măcar un glonţ în viaţa lor, zeci de mii de posesori de puşti şi pistoale au dosare penale. Printre ei, sunt şi vedete. Probleme cu legea pot avea toţi cei care dorm cu arma sub pernă, o împrumută pentru poze sau merg cu ea la amanet.

Cei mai mulţi pistolari din România sunt în Capitală. 26.000 de bucureşteni au permis de port-armă, iar doi din 10 au şi dosar penal. Motivul - au uitat că le expiră viza. Aşa a păţit şi fostul internaţional Adalbert Kassai.

Adalbert Kassai: "Am primit o înştiinţare. Nu am ştiut că s-a schimbat legea, armele erau virgine, nu trăsesem niciun glonţ. Mi s-a spus că trebuie să predau arma şi pistolul, le-am predat, mi s-a făcut proces verbal."

El a fost achitat pentru că n-a mai avut probleme cu legea. Alţii nu sunt atât de norocoşi.

Andrei Manda, şeful Serviciului AESP Poliţia Capitalei: "Sancţiunea este între şase luni şi trei ani de închisoare. Doi ani după nu mai ai voie să deţi o armă, fie ea letală sau neletală. Nu există o scuză. În plus, şi vechile permise de armă şi cele noi pe care le utilizăm au rubrică: <<valabil până la date de>>"

Poliţiştii au descoperit că există posesori de arme care nu ştiu nici măcar regulile esenţiale. Unii dorm cu pistolul sub pernă.

Alexandru Crăciun, ofiţer de poliţie al AESP Bucureşti: "Nu merg împrumutate, nu se lasă gaj, nu o laşi la amanet sau nu o laşi neasigurată undeva prin maşină, cum sunt atâtea cazuri. Când ajungi acasă, o descarci, sunt cutii speciale încastrate în perete sau podea, prinse în dibluri."

În ciuda sancţiunilor, românii sunt tot mai atraşi de arme. De la an la an, investesc milioane de euro în puşti şi pistoale de vânătoare sau autoapărare. Anul trecut erau 100.000 de posesori, în 2018 sunt cu 30.000 mai mulţi.

70 la sută dintre posesorii de arme le au pentru autoapărare, iar 30 la sută sunt vânători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Peste 100 de mii de români sunt posesori de arme. Cei mai mulţi, în Capitală, unde 2 din 10 au şi dosar penal