Antena Meniu Search
x

Peste 200 de mii de pelerini vor trece pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi!

Cei mai mulţi vor veni, însă, sâmbătă, chiar în ziua praznicului. Iar gospodinele de la cantina locală s-au apucat deja de pregătiri.

Vezi și

Cei mai mulţi vor veni, însă, sâmbătă, chiar în ziua praznicului. Iar gospodinele de la cantina locală s-au apucat deja de pregătiri. Pentru că sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se poate concepe fără celebrele sarmale.

Bucătăresele au început să gătească din zori de zi. Doar au de împachetat aproape 20 de mii de sarmale pentru pelerinii care vor veni la Iaşi. 

Printre bucătăresele cu acte în regulă sunt şi multe doamne care, an de an, se oferă să le ajute. Tinere sau vârstnice, au o singură misiune: să facă sarmalele cele mai gustoase din lume. 

Prin mâine lor, trec sute de kilograme de varză, de ceapă, orez şi legume. Ca să nu mai vorbim şi despre cele 500 de kilograme de carne. Dar doamnele de la cantina socială pregătesc doar o parte din masa praznicului Preacuvioasei.

Însă, cele 20 de mii de sarmale nu vor ajunge pentru toţi pelerinii. Nu e motiv de panică, pentru că restul vor fi donate de proprietarii de restaurante, astfel încât să ajungă la toată lumea.

Până acum, 30 de mii de oameni s-au închinat la moaştele Sfintei Parascheva. Mulţi au venit de la sute de kilometri distanţă ca să se roage sau să-i mulţumească Sfintei pentru ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Peste 200 de mii de pelerini vor trece pe la racla cu moaştele Sfintei Parascheva, la Iaşi!