Antena Meniu Search
x

A început bătălia pentru un loc de inginer! Peste 5.500 de tineri îşi încearcă norocul la Politehnica Bucureşti

Peste 5.500 de tineri îşi încearcă norocul la Universitatea din România care are faima că nu scoate niciun şomer. Astăzi a început admiterea la Politehnica Bucureşti.

Vezi și

Peste 5.500 de tineri îşi încearcă norocul la Universitatea din România care are faima că nu scoate niciun şomer. Astăzi a început admiterea la Politehnica Bucureşti. Chiar profesorii confirmă că absolvenţii au un viitor strălucit.

La început de carieră, li se oferă un salariu de cel puţin o mie de euro lunar, dar şi un program flexibil, chiar şi de acasă, şi multe beneficii pentru familie.

Examenul la matematică la ora 10 şi n-a durat nici 20 de minute până când primul candidat a ieşit din sală. Şi nu pentru că nu ar fi ştiu să rezolve toate problemele.... 

Andrei Dragu, candidat la Energetică: "A fost foarte simplu! Matematica o pregateşti toata şcoala. Nu poti sa o pregatesti in ultimul an."

Andrei vrea să lucreze la o firmă renumită de autovehicule. De altfel, toţi cei 5.583 de candidaţi înscrişi la Politehnică au venit aici pentru că, spun ei, igineria este domeniul viitorului. 

La Automatică şi Calculatoare concurenţa a fost cea mai mare. 5 tineri se bat pe un loc în facultatea care nu scoate şomeri. 

Dacă acum câţiva ani, 80% dintre tinerii care terminau Politehnica îşi alegeau un job în străinatate, acum procentul s-a inversat. As0ta pentru că salariile sunt din ce în ce mai atractive. Odată cu fiecare an de experienţă adăugat la CV, salariul poate creşte şi cu o mie de euro. 

În companii renumite, tinerii absolvenţi primesc cel puţin o mie de euro. Însă, celor mai buni dintre ei, pentru care se bat marii angajatori, li se oferă chiar din prima luna şi 3 mii de euro, spun reprezentanţii universităţii. 

Mulţi lucrează din primii ani de facultate.

Domeniul a început să fie atractiv şi pentru fete. Politehnica este singura universitate tehnică din Europa unde procentul fetelor a depăşit deja 45%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » A început bătălia pentru un loc de inginer! Peste 5.500 de tineri îşi încearcă norocul la Politehnica Bucureşti