Antena Meniu Search
x

Peste trei mii de oameni din Carei stau fără lumină şi căldură de trei zile

Început de an cu nervi în Carei, Satu Mare. Peste trei mii de oameni stau fără lumină şi căldură de trei zile, din cauza unei avarii. Oamenii sunt revoltaţi, pe bună dreptate

Vezi și

Început de an cu nervi în Carei, Satu Mare. Peste trei mii de oameni stau fără lumină şi căldură de trei zile, din cauza unei avarii. Oamenii sunt revoltaţi, pe bună dreptate

Deşi se munceşte încă din noaptea de revelion la defecţiuni, nimeni nu a reuşit să dea de capăt problemei. La Carei, Revelionul a venit şi-a trecut pe întuneric şi pe frig. De două nopţi, oamenii umblă îngheţaţi prin casă, cu lumânările după ei.

O avarie la reţeaua de alimentare cu energie electrică a aruncat în beznă jumătate de oraş. Sunt mii de localnici care parcă s-au întors în timp 25 de ani. Primesc cu lumină cu porţia. Până acum, angajaţii de la Electrica au spart asfaltul în mai multe zone ale municipiului, dar fără rezultat.

Practic, e a treia zi de muncă. Şi de aşteptare, pentru localnici. Primarul a ieşit cu explicaţii. Cablurile sunt din anii '70-'80, dar, din start, cablurile montate nu au fost de calitate. Şi s-au copt!, cum se zice tehnic. Autorităţile spun că imediat cum reuşesc să pornească lumina într-o zonă a oraşului, apare o altă pană într-un alt cartier.

S-au reuşit reparaţii succesive de cabluri de rezervă şi s-au pus sub tensiune. Din păcate, un cablu de rezervă, după ce s-a pus sub tensiune, a cedat după trei ore.

Între timp, pe străzile din Carei încă se lucrează. Iar localnicii îşi cumpără baterii şi lanterne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste trei mii de oameni din Carei stau fără lumină şi căldură de trei zile