Antena Meniu Search
x

Peștera Ialomiței din Munții Bucegi, un magnet pentru turiști

Peştera Ialomiţei este de departe unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii de la noi din ţară. Situată la aproximativ 1.500 de metri altitudine, intrarea în peşteră arată exact ca un castel mărginit de pereţii înalţi de stâncă.

de Redactia Observator

la 20.05.2019, 00:44

Vezi și

Peştera Ialomiţei este de departe unul dintre cele mai frumoase monumente ale naturii de la noi din ţară. Situată la aproximativ 1.500 de metri altitudine, intrarea în peşteră arată exact ca un castel mărginit de pereţii înalţi de stâncă. După săptămâni întregi de ploaie şi vreme rea, potecile din Munţii Bucegi au fost, din nou, pline de turişti.

Mărginită de pereţi înalţi de piatră şi păduri verzi de brad, Peştera Ialomiţei îşi aşteaptă vizitatorii ca un castel ușor de cucerit. Deşi se află la 1500 de metri altitudine, drumul este un prilej de relaxare pentru turiştii care vor să uite puţin de viaţa la oraş.

Peştera Ialomiţei are peste un kilometru lungime. Doar jumătate din distanţă poate fi străbătută la pas.

Peștera Ialomiței se poate vizita zilnic, de la 9 dimineața și pană la ora 18. Într-o zi de weekend, aici ajung chiar și 500 de turiști. Alte obiective din zonă sunt cheile tătărului şi lacul boboci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peștera Ialomiței din Munții Bucegi, un magnet pentru turiști