Petre era în tura liberă, când a fost sunat de soţie să-i spună că a avut loc un accident chiar lângă casa lor. S-a transformat fără să ştie în îngerul păzitor pentru trei tineri

De Monica Palade.
Publicat: 02.02.2021, 15:44.
Actualizat: 02.02.2021, 15:44

Petre era acasă în tura liberă, când a fost sunat de soţie să-i spună că a avut loc un accident chiar lângă casa lor. Bărbatul nu a ezitat nicio clipă şi s-a grăbit să le dea ajutor celor implicaţi.

Petre era în tura liberă, când a fost sunat de soţie să-i spună că a avut loc un accident chiar lângă casa lor. S-a transformat fără să ştie în îngerul păzitor pentru trei tineri

Facebook/MAI

Până să vină ambulanţa şi echipajul de descarcerare, Petre s-a asigurat că sunt tinerii sunt stabili. Avea să afle că un al treilea băiat rămăsese prins în fiarele contorsionate ale maşinii.

A fost momentul când Petre a decis că trebuie să intre în maşină, în timp ce colegii săi şi echipa medicală sosise la faţa locului. Au fost clipe dramatice, dar care din fericire s-au sfârşit cu bine. Şi fără să ştie s-a transformat într-un înger păzitor.

Povestea a fost relatată pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Salvator şi în timpul liber

„Petre era acasă, în tura liberă, când a fost sunat de soția care plecase cu puțin timp înainte spre muncă.

- Vino repede afară! S-a produs un accident, pare grav, sunt oameni înăuntru!

- Acum ies! La 112 a sunat cineva?

- Da, da... s-a întâmplat chiar aici lângă noi!

Și-a luat repede haina și a alergat spre locul indicat de soție. Când a ajuns acolo,

a găsit o imagine dezarmantă: o mașină puternic avariată, practic un morman de fiare deformate. Se vedea că se lovise de un copac pe lateral și apoi se răsturnase pe o parte.

Una dintre persoanele din vehicul era aruncată afară din mașină. Petre, s-a dus imediat să-i verifice starea de sănătate. Era un tânăr adolescent, cu răni vizibile, care încerca cu greu, aproape incoerent, să explice ce s-a întâmplat.

Înger păzitor pentru trei tineri

- Stai liniștit! O să fii bine, ambulanța este pe drum!

Colegul nostru s-a asigurat că băiatul nu are fracturi la coloană și l-a îndepărtat cu grijă de lângă mașină.

Și-a rugat soția să îi mențină gâtul fixat și să-i vorbească până la sosirea echipajelor medicale și s-a îndreptat din nou către mașină.

Pe locul șoferului se afla un alt tânăr, rănit și el, dar conștient.

S-a asigurat că acesta poate fi scos în siguranță, iar cu ajutorul a două persoane au reușit să-l extragă din fiarele contorsionate.

- Să știți că mai este cineva în mașină, dar cred că a leșinat!, le-a spus tânărul.

Și așa era. Impactul puternic deformase mașina, iar scaunul pasagerului din față era rupt și proiectat spre parbriz. În spațiul îngust care se formase mai era un băiat, care nu mai avea putere să strige după ajutor.

Petre a încercat să-i vorbească, dar tânărul nu răspundea, abia își putea ține ochii deschiși.

Între timp, la locul accidentului, au ajuns și echipajele medicale cărora Petre le-a prezentat imediat situația.

Intervenţie dificilă

- Va trebui să tăiem totul în jurul lui. E prins cu picioarele sub bord, iar parbrizul nu putem să-l scoatem. Mi-e teamă să nu cadă. O să încerc să mă strecor și să-l susțin, cât timp tăiați voi fiarele.

Intervenția a fost una extrem de dificilă.

Salvatorii tăiau fiarele din jurul băiatului la o distanță de numai câțiva centimetri de acesta. Exista oricând pericolul ca victima să se miște și să fie atinsă!

Petre a reușit să pătrundă cât de cât în mașină pentru a susține corpul băiatului. Când mașina a fost tăiată cu totul, au reușit să îl aducă pe targă.

În tot acest timp, a vorbit permanent cu victima, spunându-i să nu se miște și asigurându-l că va fi bine.

În momentul în care băiatul era urcat în ambulanță, din mulțimea care se adunase, cineva a strigat spre pompieri, arătându-l pe Petre:

- Ar fi bine să-l angajați la voi pe omul ăsta! Se pricepe foarte bine!

- Se rezolvă! Mâine va fi pe tură, i-a răspuns un pompier!

- Așa repede? Cum e posibil??

- E colegul nostru. Acum e liber, dar mâine este la muncă! De aceea se pricepe așa de bine!

Petre a fost îngerul salvator pentru cei trei tineri implicați în accident. Pentru el, aceste intervenții, sunt cele mai grele.

Totul poate lua o turnură dramatică în câteva clipe

“Este dureros să vezi cum acești copii își pierd viața din cauza neatenției la volan. În doar câteva clipe, totul poate lua o turnură tragică și, credeți-mă, știu foarte bine ce zic, am văzut de prea multe ori asta”!

Salvator ISU de 15 ani, Petre a fost înainte militar profesionist. A fost în Afganistan și este veteran de teatre de operații.

Nu putem decât să ne înclinăm și să îi transmitem:

FELICITĂRI, CAMARADE!”.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini rare cu Elena Matei din adolescență! Cât de mult s-a schimbat finalista de la Chefi la cuțite / GALERIE FOTO
spynews.ro
Horoscopul zilei de 17 iunie 2021. Berbecii sunt pregătiți să se afirme. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Detalii absolut șocante! Cum s-a sinucis, de fapt, Ionel după ce a omorât-o pe Andreea în fața fetiței de 5 ani
gandul.ro
Toni Iuruc pregătește o surpriză scumpă pentru Simona Halep! Unde a fost surprins viitorul soț al sportivei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Se întâlnește cu fostul pe ascuns! Toți credeau că ea suferă, dar iată că nu e așa. S-a întors în brațele primului ei soț
redactia.ro
Thalia, spectacol în costum de baie. Artista s-a lăsat filmată din toate unghiurile
tvhappy.ro
Ce căuta șeful DNA cu politicienii la meci plus alte 6 momente care m-au făcut să mă întreb: „Măi, nene, dar pe ce lume trăim?”
libertatea.ro
Simona Halep, cerută de soție de Toni Iuruc! Cum arată inelul de logodnă
GSP
Atenție! Proprietarii de centrale termice vor plăti tot mai mult
money.ro
Detalii de ultimă oră despre starea lui Michael Schumacher: „Îl văd de două ori pe lună! Nu îl las în pace!”
as.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro