Antena Meniu Search
x

Petrecere lângă terasă, în Parcul Herăstrău

A fost petrecere, noaptea trecută, în Parcul Herăstrău. Zeci de bucureşteni au răspuns invitaţiei unui club de a prinde apusul pe ritm de muzică şi întinşi la iarbă verde.

de Redactia Observator

la 17.05.2020, 13:11

Vezi și
  • Au fost vizitaţi şi de poliţişti şi de jandarmi.
  • Marea petrecere a devenit în scurt timp virală.

Atenţie, la iarbă verde şi nu la terasă, pentru că petrecerea la terase este interzisă. Aşa că tinerii au dansat ore întregi pe aleile parcului, iar băutura luată de la club au băut-o legal, pe păturile întinse pe gazon.

Au fost vizitaţi şi de poliţişti şi de jandarmi, care n-au putut să le facă altceva decât să le recomande distanţarea socială.

E interzis la terasă, dar nimeni nu te împiedică să îţi comanzi o băutură de la bar şi să stai la iarbă verde. Este portiţa legală de care a profitat un club din Herăstrău pentru a invita bucureştenii la petrecere, noaptea trecută.

În mulţimea creată era greu să mai deosebeşti petrecăreţii de cetăţenii ieşiţi la plimbare prin parc. Printre cei din urmă s-a numărat şi consilerul Primăriei Capitalei, Tudor Ionescu.

Tudor Ionescu, consilier PMB: Vindeau buturile la marginea terasei şi ele puteau fi consumate de cetăţeni oriunde doreau, doar că cetăţenii s-au poziţionat exact pe pajiştea, pe spaţiul verde din faţa acelei terase.

Zeci de tineri au dansat pe aleile parcului pe muzica pusă de trei DJ-i. În loc să stea la mese, s-au aşezat pe pături întinse pe gazon, printre frapierele cu gheaţă puse la dispoziţie de club.

Marea petrecere a devenit în scurt timp virală pe reţelele de socializare. Zvonul distracţiei a ajuns şi la Primăria Sectorului 1, în care se află parcul.

Daniel Tudorache, primarul sectorului 1: Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti trebuie să-i amendeze. Deci noi deja am vorbit. Cei de la Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, bănuiesc că sunt pe drum să meargă către acea terasă.

Însă la faţa locului nici Poliţia Locală, nici cea naţională şi nici jandarmeria nu a găsit motiv de amendă. Nici măcar pentru nerespectarea distanţării sociale, pentru care, momentan, se dau doar avertismente.

Tudor Ionescu: Neexistând sancţiuni, practic n-au putut să facă absolut nimic. Singurul lucru pe care l-au făcut, şi trebuie să apreciez acest lucru, din partea jandarmeriei, a fost să facă un anunţ public, la o portavoce, în sensul de a cere înţelegerea şi responsabilitatea din partea participanţilor.

Un eveniment similar era planificat şi astăzi, însă clubul a anulat noua petrecere. Nu doar Herăstrăul s-a umplut, aseară. Şi în Piaţa Constituţiei, bucureştenii s-au adunat la taifas pentru a treia seară consecutiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Petrecere lângă terasă, în Parcul Herăstrău