Antena Meniu Search
x

5 piese de mobilier indispensabile acasă

Amenajarea locuinței este o sarcină complexă, iar piesele de mobilier trebuie alese astfel încât să se adapteze nevoilor tale. Aspectul general al casei trebuie să fie în primul rând confortabil, iar pentru asta investiția trebuie să fie susținută de calitatea pieselor alese.  

5 piese de mobilier indispensabile acasă - pixabay.com

Amenajarea locuinței este o sarcină complexă, iar piesele de mobilier trebuie alese astfel încât să se adapteze nevoilor tale. Aspectul general al casei trebuie să fie în primul rând confortabil, iar pentru asta investiția trebuie să fie susținută de calitatea pieselor alese.  

Iată care sunt primele 5 piese de mobilier în care este important să investești, pentru a-ți asigura confortul.

Cele mai importante 5 piese de mobilier

Dacă de multe accesorii sau piese de decor ne putem lipsi cu ușurință, mobila este elementul esențial într-o locuință, indiferent că vorbim despre living, dormitor sau bucătărie. Și pentru că tendințele se schimbă de la un an la altul, alegerea corectă a pieselor trebuie să se bazeze în primul rând pe calitate. Piesele clasice nu se vor demoda niciodată, motiv pentru care, cel mai bine concentrează-te pe câteva dintre cele mai importante piese. Iată care ar fi acestea!

Canapea. Este elegantă și bineînțeles foarte practică într-un livinig, însă înainte să o alegi, asigură-te că este o piesă de mobilier practică, dintr-un material de calitate. Pe lângă forma confortabilă, o canapea trebuie să fie extensibilă, pentru a folosi în mai multe cazuri. Nu știi niciodată când ai musafiri care rămân la tine peste noapte. Alege un model de canapea într-o culoare plăcută, care nu își pierde din intensitate. Poate chiar o canapea căreia îi poți schimba husele pernelor, pentru o diversitate mai mare.

Masă pliabilă. Avantajul major al acesteia este faptul că o poți folosi oricând dorești, chiar și atunci când sunt mai mulți invitați la masă. O masă mare, cu suficiente locuri, ți-ar ocupa prea mult din spațiul util al casei și nici nu ai putea să o folosești zilnic. O masă extensibilă o folosești doar atunci când este necesar, în restul timpului poți să o depozitezi.

Pat matrimonial. Ne petrecem aproape jumătate din viață dormind, iar pentru asta este important să alegem un pat și o saltea confortabilă, care să ne asigure un somn de calitate. Alege un pat cu dimensiuni rezonabile, un model clasic, care nu se demodează cu trecerea anilor. De asemenea, nu uita că și lenjeria și pernele sunt importante pentru confortul din timpul nopții. Alege lenjerie din bumbac și perne care sa îți asigure o poziție de somn confortabilă.

Fotoliu de masaj. Ce poate fi mai relaxant seara când ajungi acasă decât un masaj, care să te ajute să te relaxezi după o zi istovitoare? Un fotoliu cu masaj nu trebuie să lipsească din locuință datorită beneficiilor majore pe care le aduce sănătății. Alege un model pe care să îl asortezi ușor cu restul obiectelor din casă, mai ales că acum este disponibilă o gamă variată de modele, cu forme și dimensiuni diferite.

Mobilier cu suficient spațiu de depozitare. Indiferent de dimensiunea casei, spațiile de depozitare trebuie să fie cât mai bine maximizate. Piesele de mobilier trebuie să aibă ca și scop secundar depozitarea eficientă, așa că alege-le diferit din punct de vedere a dimensiunilor și formelor. Mobilierul trebuie să fie adaptat camerei în care este montat. Dacă vorbim despre un mobilier pentru baie, atunci alege materiale care să reziste umezelii, iar pentru living, un mobilier care să dețină și funcțiile unei biblioteci.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » 5 piese de mobilier indispensabile acasă