Antena Meniu Search
x

Piesele de schimb originale se vând cu preţuri de uriaşe

Piesele de schimb, originale, se vând cu preţuri de până la o sută cincizeci la sută mai scump decât valoarea lor direct de la producător.

Vezi și

Ne referim la piese after market care nu înseamnă că sunt contrafăcute. Este vorba despre aceleaşi piese, produse de aceleaşi companii, ale căror preţuri diferă când sunt luate de la concesionari sau direct de la fabricant.

În România nu există posibilitatea legală de a alege între cele două.

Pentru a vedea diferenţele dintre produsele originale şi cele after market am făcut un test. Am luat două faruri pentru acelaşi tip de maşină şi am mers cu ele la un service auto.

Designul este identic, dimensiunile la fel, chiar şi firma producătoare.

Diferenţa este că unul are o etichetă cu sigla comerciantului de maşini şi, automat, este mai scump, iar celălalt este cu sigla producătorului.

Iar cel original costă cât două after market. Pentru că vrem să ne convingem că nu vorbim despre o excepţie, schimbăm căutările pe un alt model de maşină.

Cu tehnologia actuală, atunci când ai nevoie de ceva cauţi prima dată pe internet. Dacă dăm cuvinte cheie bara protectie fata pret, primul link care ne apare este unul de magazin online, piese auto. Pe prima pagină, bara de protectie pe care o căutam. 490 de lei. Aparţinătorul susţine că este originală. Aşa că mergem în târg să căutăm produsele after market.

În Europa doar trei state interzic prin lege comercializarea produselor after market, printre care şi România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Piesele de schimb originale se vând cu preţuri de uriaşe