Antena Meniu Search
x

Pieţele din Capitală nu s-au schimbat deloc în ultimele decenii

Evitaţi comercianţii din jurul pieţelor şi credeţi că la tarabă realitatea ar fi alta. Greşit.

Vezi și

Evitaţi comercianţii din jurul pieţelor şi credeţi că la tarabă realitatea ar fi alta. Greşit. Pieţele din Capitală nu s-au schimbat deloc în ultimele decenii şi locurile care ne aduc aproape de Europa pot fi numărate pe degetele de la o mână.

Chiar şi în cele modernizate, comercianţii gălăgioşi şi cei ambulanţi, dar mai ales mizeria, noroiul şi marfa neîngrijită sunt pe primele locuri. Au demonstrat-o reporterii Observator într-un material filmat cu camera ascunsă.

Întrebarea rămâne fără niciun răspuns. Şi până la urmă, între munţii de mizerie, comercianţi gălăgioşi care se întrec în promovarea mărfii, un fum de ţigară parcă nici nu mai contează.

Momentul a trecut, dar obiceiurile rămân. După 25 de ani, pieţele au rămas parcă blocate în timp. La fel şi comercianţii. Tarabe murdare, legume în pungi de 1 leu, lăzi şi cutii depozitate unde e loc.

În Bucureşti sunt 59 de pieţe agroalimentare, treizeci dintre ele fiind de larg consum. Cele mai multe sunt concentrate în vestul Capitalei, în Sectoarele 1 şi 6. Tanti Maria vinde la tarabă de mai bine de două decenii şi de câteva zile s-a mutat în cea mai nouă piaţă din Capitală.

Ridicată pe fundaţia unei pieţe deschise înainte de '89, modernizarea Piaţei Drumul Taberei a costat 650 de mii de euro. Şi asta pentru mai puţin de o sută de tarabe. Cu aşa costuri, Europa rămâne încă departe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pieţele din Capitală nu s-au schimbat deloc în ultimele decenii