Antena Meniu Search
x

Pilotul Andrei Mitraşcă participă la cel mai periculos traseu de raliu de coastă din lume

Un român pleacă într-o cursă către nori. La volanul unei maşini de raliu, pilotul Andrei Mitraşcă speră să facă spectacol acolo unde nici un român nu a mai concurat vreodată.

Vezi și

 Un român pleacă într-o cursă către nori. La volanul unei maşini de raliu, pilotul Andrei Mitraşcă speră să facă spectacol acolo unde nici un român nu a mai concurat vreodată. În America, pe cel mai periculos traseu de raliu de coastă din lume.

Dacă piloţii renumiţi vin acolo cu adevăraţi monştri pe roţi, românul nostru intră în competiţie după mari sacrificii. Aşa arată cea mai periculoasă cursă de raliu din lume. Zeci de piloţi îşi încearcă norocul, an de an, pe circuitul din Colorado. Până anul acesta, nici un român nu a avut, însă, curaj.

Andrei Mitraşcă este pilot în Campionatul naţional de raliuri. Peste o lună, va încerca traseul cursei americane care se ţine de peste 90 de ani. Se pregăteşte sufleteşte de un an pentru cursa vieţii sale. De bani a făcut rost mai greu.

Andrei trebuie să reziste unei curse infernale de 20 de kilometri. Are de urcat până la 3 mii de metri altitudine, aşa că de o lună a trimis-o pe Ruxi la reparaţii. Ruxi e maşina pe care va concura în America.

Maşina lui de curse, cu doar 180 de cai putere, pare un măgăruş pe lângă bolizii care se înscriu în competiţie. Anul trecut, de exemplu, celebrul Sebastien Leob, a doborât recordul de timp, mai puţin de 8 minute şi 14 secunde. A depăşit chiar şi pronosticul dat de calculator.

Cursa de la Pikes Peak e cunoscută şi ca Raliul către nori, tocmai pentru că piloţii trebuie să se întreacă pe creasta munţilor. O simplă greşeală din partea pilotului poate duce maşina sute de metri în gol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pilotul Andrei Mitraşcă participă la cel mai periculos traseu de raliu de coastă din lume