Antena Meniu Search
x

Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu, invadate de turiști cu ATV-uri

Plajele sălbatice de la Vadu şi Corbu au fost invadate de sălbatici vara asta: turiştii fac drifturi printre păsările sălbatice, pun corturile în rezervaţie şi parchează maşinile pe nisip. Cum amenzile sunt mai mici decât o noapte de cazare la hotel, nimeni nu se sperie de poliţie.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 09.09.2020, 00:18

Vezi și

Tinerii nu au avut nicio reținere să intre cu ATV-urile în zonele strict protejate, la Grindul Chituc. Au ajuns aici prin stufăriş punând la pământ vegetaţia şi speriind păsările.

Şi nu a fost singurul caz. La sfârșitul lunii august, în zonele strict protejate, alţi turiști au fost găsiți cu motociletele enduro.

Catalin Țibuleac, fost guvernator al Deltei Dunării: Lumea trebuie să înţeleagă că, chiar dacă ne aflăm în zona economică a rezervaţiei, totuşi nu putem face chiar orice. Din partea autorităţilor ar trebui să fie mai multă fermitate în a interveni şi a stopa astfel de activităţi pentru că altfel riscăm să distrugem şi puţinul de Deltă pe care îl mai avem în acest moment.

Pe plaja de la Vadu legile sunt făcute doar ca să fie încălcate. Nu ai voie nici măcar să pui cortul, dar amenzile sunt mai mici decât preţul unei camere la hotel: între 70 și 200 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Plajele sălbatice de la Vadu și Corbu, invadate de turiști cu ATV-uri