Antena Meniu Search
x

Plamanul artificial, montat in premiera in Romania

Medicii din Timisoara au facut o minune pentru primul pacient pe care au testat dispozitivul, in premiera pentru Romania. I-au salvat viata, desi incercau procedura pentru prima data.

Vezi și
Sansa lui Vlad a fost insa un plaman artificial. Primul testat pe un pacient, in Romania.  “Norocul, sansa, Dumnezeu care probabil, ar fi vrut sa-mi dea o alta sansa, sa traiesc”, a spus Vlad.
Pana acolo, a avut de indurat multe. Medicii de la Petrosani si Vulcan l-au plimbat intre doua spitale, cu diagnosticul de hepatita. Intr-un tarziu, l-au trimis la Timisoara.

La Spitalul Judetean, a ajuns in stare critica. Medicii l-au trimis direct in sala de operatie. Pentru ca n-ar fi avut cum sa-l salveze altfel. “El a avut un plaman de soc, o infectie severa si s-a rezolvat cu acest dispozitiv de tip plaman artificial”, a precizat medicul Ciprian Bogdan.

Cu acordul familiei, lui Vlad i-a fost montat experimental dispozitivul. Dupa instructiunile de din cutie - caci medicii nu mai facusera asta niciodata. “Au avut intr-o cutie un aparat, o schema si un bolnav pe care au trebuit sa monteze”, a afirmat matusa tanarului.

Si totusi, medicii au facut-o fara greseala. Dupa operatie, dispozitivul a preluat imediat functiile plamanului. Pentru Vlad au urmat apoi cinci zile de coma indusa. Chinuitoare pentru familie, vitale pentru pacient. “Ar trebui ca toate spitalele de urgenta sa aiba acest aparat pentru ca e o sansa la o alta viata”, este de parere tanarul.

Dovada ca, dupa Vlad, alti doi pacienti sunt tinuti in viata, tot cu ajutorul plamanului artificial. Doua femei insarcinate, diagnosticate cu gripa porcina, care au ajuns si ele, in stare critica, la Timisoara.

 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Plamanul artificial, montat in premiera in Romania