Antena Meniu Search
x

Cum a fost căutat planoristul Mircea Crăciun prin munți, timp de patru luni

Mircea Crăciun, unul dintre cei mai buni planoriști din România a intrat parcă în pământ în luna august

Vezi și

Mircea Crăciun, unul dintre cei mai buni planoriști din România a intrat parcă în pământ în luna august. În ciuda mobilizării impresionante și a căutărilor desfășurate în patru județe din centrul țării, până acum nimeni nu a avut nici un indiciu.

Epava planorului prăbușit a fost găsită, sâmbătă, de un grup de turiști, la Muchia Cheii, la distanță de 3 ore de cabana Postăvarul, pe un traseu montan nemarcat. Aceștia au sunat la 112, iar mai multe echipe de intervenție s-au deplasat la fața locului. Cadavrul pilotului Mircea Crăciun a fost găsit printre rămășițele aparatului de zbor.

Sute de jandarmi, salvamontişti, pădurari şi voluntari au participat atunci la misiunea de căutare a planorului. De asemenea, au fost folosite avioane, elicoptere şi chiar drone, însă fără rezultat. ISU precizează, într-un comunicat că ”în cursul verii, Masivul Postăvarul, o zonă de peste o mie de hectare, a fost inclusă în aerealul de căutare de mai multe ori, cu personal de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, de la Jandarmeria Montană, inclusiv cu alpinişti în zonele abrupte, precum şi cu alte forţe venite în sprijin. De asemenea, zona a fost verificată şi din aer atât cu elicoptere, cât şi cu drone, dar, cu toate eforturile depuse, aparatul de zbor nu a putut fi identificat din cauza pădurii foarte dese.

Misiunea de identificare a aeronavei a rămas permanentă pentru personalul din zonă, care au efectuat verificări, de mai multe ori, pe baza indiciilor furnizate de la persoanele care au frecventat zona ca turişti. Acum, o astfel de sesizare s-a confirmat. Totodată, forţele de la faţa locului au descoperit rămăşiţe umane la bordul aparatului de zbor. A fost asigurată perimetrarea zonei, cazul fiind preluat de către organele abilitate, care vor cerceta cauzele şi împrejurările producerii evenimentului", se mai precizează în comunicatul citat”.

INFO

ȘTIREA INIȚIALĂ: Se adânceşte misterul pilotului dispărut cu tot cu planor, în Carpaţi. De cinci zile, Mircea Crăciun e de negăsit. În căutarea lui, au pornit peste 1.300 de oameni din nouă judeţe, cu sute de maşini, elicoptere şi avioane

O echipă Observator s-a întâlnit, pe traseu, cu cei doi copii ai pilotului. Îşi caută tatăl la pas, prin pădure, şi speră să-l găsească în viaţă. 

E o mobilizare uriaşă în căutarea pilotului Mircea Crăciun. Printre ei, sunt fiul şi fiica lui. De cinci zile, n-au niciun semn de la tatăl lor. Dar nu şi-au pierdut speranţa.

De data asta, Mircea Crăciun a plecat singur, cu planorul. Joi, a decolat de pe aerodromul Ghimbav, din Braşov. A dispărut după o oră, în neant, şi poate fi oriunde. Echipe extinse îl caută în orb.

1.350 de pompieri, jandarmi, poliţişti, pădurari şi voluntari au scanat zone extinse din nouă judeţe. Au venit cu peste 200 de maşini de teren, şenilate şi autospeciale, cu şapte elicoptere, patru avioane şi două drone. Zadarnic însă.

O echipă Observator a plecat la drum, alături de salvatori. După ore de căutări, s-a încheiat o nouă zi fără ca pilotul să fie găsit.

Familia lui nu-şi pierde speranţa. Nu este exclusă nici ipoteza ca Mircea Crăciun să fi aterizat în altă ţară. Era campion la zborul cu planorul şi se pregătea să doboare un nou record, de 1000 de kilometri. Însă e greu de crezut că n-ar fi dat niciun semn de viaţă, timp de 5 zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum a fost căutat planoristul Mircea Crăciun prin munți, timp de patru luni