Antena Meniu Search
x

Plasme, telefoane şi tablete mai scumpe

Dacă vrem să ne schimbăm telefonul mobil sau tableta va trebui să ne grăbim.Sau să ne bazăm pe economii. În scurt timp va trebui să plătim mai mult pentru electronice

Vezi și

Dacă vrem să ne schimbăm telefonul mobil sau tableta va trebui să ne grăbim.Sau să ne bazăm pe economii. În scurt timp va trebui să plătim mai mult pentru electronice. 

Dacă acum un smartphone putea fi cumpărat din magazin la un preţ de, să zicem, 2000 de lei, ei bine, de luna viitoare va costa cel puţin 2100 de lei. Scumpirea nu e însă doar pentru telefoanele inteligente ci şi pentru tablete. Explicaţia creşterii preţurilor vine din cauza aprecierii dolarului faţă de moneda europeană. Dacă acum un an, dolarul era cotat la 3 lei şi 20 de bani, ei bine, acum a ajuns la aproape 3 lei şi 90 de bani. Şi vorbim aici de moneda de referinţă din ţările din Asia- În primul rând de China, locul unde sunt fabricate cele mai multe electronice. Teoretic, la producător, preţul nu se majorează. În schimb, importatorii le calculează în dolari.

Iar dacă preţul dolarului ajunge la 4 lei, automat şi preţul produselor de import va creşte. Poate chiar şi cu peste 10%, faţă de preţurile de acum. În general, totuşi, media se va menţine undeva în jurul valorii de 6- 7 procente. Am însă şi o veste bună. La produsele deja, foarte scumpe, importatorii nu vor creşte preţul. Ci vor renunţa la o parte din profit. Aşa că majorările vor fi valabile doar în cazul telefoanelor, tabletelor şi televizoarelor ceva mai ieftine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Plasme, telefoane şi tablete mai scumpe