Antena Meniu Search
x

Plata cu cardul bancar în autobuzele și tramvaiele din București, anunță STB

Călătorii din mijloacele de transport ale STB vor putea plăti cursa cu cardul bancar de tip contactless, a anunțat Primăria Capitalei. În acest moment, proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca până la finalul lunii viitoare să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.05.2020, 17:29

Plata cu cardul bancar în autobuzele și tramvaiele din București, anunță STB
Plata călătoriei la validator se va putea face direct cu cardul bancar - Mediafax Foto / Alexandru Dobre via Hepta
  • Plata cu cardul în autobuzele și tramvaiele STB
  • Proiectul, implementat în următoarele 4 săptămâni

"Bucureștenii beneficiază de acum de cea mai nouă tehnologie de plată, direct în mijloacele de transport în comun cu care circulă! Pentru prima dată în România, se utilizează validatoare contactless de ultimă generație, care au fost deja instalate pe autovehicule care aparțin STB SA. Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Acesta face parte dintr-un pachet de măsuri mai amplu, de modernizare a transportului în comun din București", a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al STB.

Astfel, călătorii vor putea plăti cu orice card contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume. Prețul unei călătorii va fi tot 1.3 lei pe liniile urbane, 1.5 lei pe cele regionale si 3.5 lei pe liniile express.

"În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS", au mai transmis reprezentanții STB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Plata cu cardul bancar în autobuzele și tramvaiele din București, anunță STB