Antena Meniu Search
x

Pleşcaviţă, deliciul din inima Banatului. Care este reţeta vestitului preparat sârbesc

Carne de vită, piper, boia, ceapă tocată şi un ingredient secret specific fiecărei bucătării! Aceasta este cea mai simplă reţetă pentru o Pleşcaviţă perfectă.

Vezi și

Carne de vită, piper, boia, ceapă tocată şi un ingredient secret specific fiecărei bucătării! Aceasta este cea mai simplă reţetă pentru o Pleşcaviţă perfectă. Dacă până acum trebuia să treceţi graniţa la sârbi pentru a vă bucura de acest deliciu culinar, acum mai toate restaurantele din Timişoara au acest preparat în meniu. Mai mult, bănăţenii au reuşit să reinventeze preparatul sârbesc şi să-l transforme într-unul autohton.

O dată formată pleşcaviţa, sau hamburgerul sârbesc, ajunge pe gratarul încins. După câteva minute este numai bună de servit.

Dacă la vecinii noştri sârbi, pleşcaviţa poate fi mâncată la orice colţ de stradă. La noi, pleşcaviţa autentică poate fi consumată doar în restaurantele cu specific sârbesc. Între timp bănăţenii, mari amatori de pleşcaviţă, au dezvoltat o reţetă autohtonă.

Burgerul sârbesc conţine o chiftea de carne tocată - din porc, vită sau miel - preparată pe grătar. În funcţie de ţara în care vă aflaţi, pleşcaviţa vine însoţită de cartofi prăjiţi, salată de crudităţi sau varză şi o gamă variată de sosuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Pleşcaviţă, deliciul din inima Banatului. Care este reţeta vestitului preparat sârbesc