Antena Meniu Search
x

Plimbarea cu velierul în apele Mării Negre, experienţă care atrage tot mai mulţi turişti

Toate pânzele sus! La final de vară, turiştii evadează pe mare cu velierul. Plimbarea pe valurile înspumate provoacă dependenţă, spun curajoşii care au trăit astăzi experienţa. Alături de ei a fost şi o echipă Observator. 

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 29.08.2020, 00:44

Vezi și
  • 3 ore cu velierul costă 100 de lei.
  • Pe ambarcaţiune pot urca până la 8 persoane.

În mâinile pricepute ale skipperului, elegantul velier face slalom printre navele din dana turistică a portului Tomis. Nici nu apucăm să simţim tangajul, că ne trezim deja în larg. Gazdă ne este Adrian, un om al mării care, în timpul verii, nu pune piciorul pe uscat. 

Adrian Pădineanu, skipper:  În larg, laşi acasă tot ce este rău. Gândurile se sedimentează. Cred că iese numai ce-i frumos din tine.

E un sentiment care-i încearcă pe toţi turiştii care ajung în larg. 100 de lei costă trei ore petrecute în largul mării, departe de aglomeraţia de pe plaje. Sunt acceptate grupuri de până la opt persoane. Iar pentru o experienţă completă, de o zi şi-o noapte, un turist plăteşte 1.200 de lei. 

Adrian Pădineanu, skipper: Putem să mergem la Mangalia, la Limanu sau mai departe Balcic, Nisipurile de Aur, Varna şi depinde de intervalul de timp, putem să mergem la Nessebar. 

Sunt zeci de astfel de veliere pe care turiştii le pot închiria din portul Tomis. Preţurile pot varia, în funcţie de mărimea şi dotările navei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Plimbarea cu velierul în apele Mării Negre, experienţă care atrage tot mai mulţi turişti