Antena Meniu Search
x

Meteorologii anunţă ploi torenţiale şi rafale de vânt care pot depăşi 80 de km pe oră!

Meteorologii au emis deja coduri galbene de vânt şi ploaie. Iar atenţionările nowcasting vin pe bandă rulantă. Porturile din Constanţa au fost deja închise.

Vezi și

Meteorologii au emis deja coduri galbene de vânt şi ploaie. Iar atenţionările nowcasting vin pe bandă rulantă. Porturile din Constanţa au fost deja închise din cauza vântului puternic.

Din dimineaţa zilei de luni, 23 octombrie, aria ploilor se va extinde dinspre vest cuprinzând treptat cea mai mare parte a ţãrii. În intervalul menţionat în Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei (inclusiv în zona municipiului Bucureşti), local în Transilvania, precum şi în zonele montane şi submontane, se vor cumula cantitãţi de apã ce vor depãşi local 20/30 l/mp şi izolat 40 l/mp. 

În zona Carpaţilor Meridionali şi a Carpaţilor de Curburã, se vor cumula cantitãţi de apã pe arii extinse între 30 şi 50 l/mp şi izolat peste 60 l/mp.

Vântul va avea intensificãri, local şi temporar, în majoritatea regiunilor, cu viteze de 50/55 km/h, iar la munte, cu precãdere în zona înaltã a Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale de peste 70/80 km/h. 

În intervalul menţionat, în zona deluroasã şi montanã a judeţelor Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa cantitãţile de apã vor depãşi pe arii extinse 50/60 l/mp şi izolat 80 l/mp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Meteorologii anunţă ploi torenţiale şi rafale de vânt care pot depăşi 80 de km pe oră!