Antena Meniu Search
x

Ploile și frigul scumpesc legumele

Ne apropiem de jumătatea verii, dar ploaia şi frigul au făcut din legumele româneşti, trufandale. Castraveţii aproape şi-au dublat preţul într-o săptămână

Vezi și

 Ne apropiem de jumătatea verii dar ploaia şi frigul au făcut din legumele româneşti trufandale. Castraveţii aproape şi-au dublat preţul într-o săptămână.

De nevoie, spun producătorii disperaţi că, dacă temperaturile continuă să fie la fel de scăzute, vor avea pierderi şi de 50 la sută. Chiar şi dacă vor creşte iar preţurile.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a ploilor din ultima săptămână, legumele nu s-au mai copt. Domnul Gheorghe se teme că dacă vremea o ţine tot aşa, va avea o producţie şi cu 25 la sută mai mică. La 8-9 grade, câte au fost zilele acestea, legumele n-au nicio şansă să se coacă.

Dar nu sunt compromise doar culturile din solarii, ci şi cele de pe câmp. Agricultorii ar fi trebuit ca până acum să planteze cel puţin a doua cultură. Ploile şi temperaturile au băgat producţia la apă şi, automat, au crescut preţurile.

Dacă acum mai bine de o săptămână preţul unui kilogram de castraveţi era în jur de un leu, acum a ajuns la doi lei şi cincizeci de bani. Şi preţul ardeilor a crescut. De la 4-5 lei cât era kilogramul acum o săptămână, a ajuns la şase lei.

Producătorii sunt disperaţi. Dacă temperaturile continuă să fie la fel de scăzute, vor avea pierderi şi de 50 la sută. Pe timpul verii, legumele nu se coc dacă sunt mai puţin de 20 de grade. Iar preţurile vor continua să crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Ploile și frigul scumpesc legumele