Antena Meniu Search
x

Poftele alimentare exagerate ascund probleme de sanatate!

Spune-mi la ce poftesti ca sa-ti spun ce boala te paste! Poftele alimentare exagerate ascund probleme de sanatate, spun specialistii in nutritie. Nevoia coplesitoare de a manca dulce, sarat, picant sau acru indica exact ce a luat-o razna in organismul nostru.

Vezi și

Asa cum ii este si numele, un molo de chocolat contine foarte multa ciocolata, foarte mult zahar si foarte mult unt. Se serveste cu alune caramelizate si inghetata. Este clar prima pofta pe lista romanilor. Dar si semn ca glicemia a luat-o razna.

Nevoia acuta de sare este o alta alarma a organismului nostru. Se poate intampla uneori ca sodiul in organism sa fie mai scazut. La persoanele care muncesc fizic si pierd, prin transpiratie, acestea au nevoi de o cantitate de sodiu. Consumul excesiv de alimente sarate retine apa in organism. Asa apare celulita. In plus. Uneori excesul de sare poate duce la hipertensiune.

Exista zile in care ati manca nu unul ci doua borcane cu muraturi pe nerasuflate. Pofta care nu apare neaparat dupa o noapte de betie crunta ci intr-o zi normala si indica faptul ca aveti probleme gastrice. Aceasta este legata de cantitatea de suc digestiv. Cat de mult acid secreta stomacul indivizilor respectivi. Cei care secreta mai putin acid, aceia vor simti nevoia de acru pentru ca ea completeaza de fapt ce lipseste in stomac.

Mai putin intalnita este pofta de alimente grase. Ea poate indica un deficit de acizi grasi esentiali. Cine nu se mai satura insa de pomana porcului, fast food si cartofi prajiti poate ajunge usor la probleme cardiace.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Poftele alimentare exagerate ascund probleme de sanatate!