Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Poiana Inimii, minunea turistica din Alba

Simbolul inimii este pretutindeni. Si nu doar in ce face omul. Inima apare si in natura. Un astfel de loc este o poiana dintr-o comuna din Alba. Acolo, in mijlocul padurii, a aparut o poienita in forma de inima

Vezi și

In orice colt ai lumii ai intreba, Parisul e capitala iubirii. Un oras in care dragostea pare sa pluteasca pe strazi. Uitati de tot ce ati auzit. Daca dragostea ar avea o capitala, nu ar fi un oras. Ultimul bastion al lui Cupidon este in Romania. In judetul Alba mai exact. Aici, in mijlocul unei paduri, a aparut o poiana in forma de inima. Cand, nu stie nimeni, insa batranii locului sustin ca e acolo de pe vremea strabunicilor lor. Si garanteaza ca, daca te duci in poiana, chiar simti cum pluteste dragostea in aer. “Acolo mergeam cand eram mai fecioras. Acolo se duceau tinerii”, a spus un localnic.

Ce faceau sau nu faceau, nu putem spun enoi. Si e bine. Pentru ca unele lucruri mai bine raman intre indragostiti. Sa ne intoarcem la poiana. Cum anume a aparut tocmai in mijlocul unui codru? Sa fi avut de-a face mana omului cu acest fenomen? “Asa a facut-o Dumnezeu. Omul n-a facut nimic. Numai Dumnezeu le-a facut si asa le-a lasat si asa le-am pomenit”, au mai spus oamenii.

“Prea multe date nu stim sa spunem. Toata lumea asa a gasit-o, poate de sute de ani, asa este. Nu stim daca acolo a fost candva padure, e o inimioara in mijlocul padurii, nu stim daca a fost o zona impadurita”, a afirmat si Traian Rusu, primarul comunei Ighiu.

Cert este un singur lucru. De secole a ramas un simbol al iubirii. Si un loc unde tinerii indragostiti se simt acasa. Acum, zona este vizitata mai mult de turisti. Se gasesc insa tineri care sa vina sa petreaca aici clipe tandre.

O minune naturala ca aceasta este prea putin promovata. Nu pentru mult timp. Consiliul Judetean Alba are de gand sa transforme simbolul iubirii intr-un brand turistic unic in lume. Si sa aduca dragostea si inima acolo unde le este locul. In sufletul tuturor oamenilor.

O inima ca brand turistic pentru inima Romaniei. Poate asa turismul va iesi de sub umbra grea a frunzei care ne-a consacrat insuccesele in ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Poiana Inimii, minunea turistica din Alba