Antena Meniu Search
x

Poliţiştii care ajung primii la locul accidentelor nu ştiu să acorde primul ajutor până la sosirea medicilor!

Poliţiştii care ajung primii la locul accidentelor nu ştiu să acorde primul ajutor până la sosirea medicilor. Statul nu le-a impus şi nici nu a plătit pentru instruirea lor. Cei mai mulţi, au făcut voluntar cursuri. Sau, s-au instruit singuri, pe Internet. Ieri, doi agenţi din Prahova au acordat primul ajutor unui nou născut cu metode învăţate online. Ministrul de Interne a promis că de astăzi, Se va schimba totul.  

Vezi și

Poliţiştii care ajung primii la locul accidentelor nu ştiu să acorde primul ajutor până la sosirea medicilor. Statul nu le-a impus şi nici nu a plătit pentru instruirea lor. Cei mai mulţi, au făcut voluntar cursuri. Sau, s-au instruit singuri, pe Internet. Ieri, doi agenţi din Prahova au acordat primul ajutor unui nou născut cu metode învăţate online. Ministrul de Interne a promis că de astăzi, se va schimba totul.  

Satul Potigrafu. Un copil abia născut este abandonat într-o fosă septică. Medicii o primesc pe mama lui la spital cu o hemoragie puternică. Anunţă autorităţile. 

Doi poliţişti ajung în câteva minute. Unul dintre ei scoate copilul din fosă în stop cardiorespirator. Şi începe imediat manevrele de resuscitare. 

După ce a aplicat tehnicile învăţate de pe Internet, Agentul Vasile Alexandru a reuşit să le predea medicilor fetiţa în viaţă! Dar e un caz izolat. Pentru că poliţiştii sau jandarmii nu au prevăzute cursuri obligatorii de prim ajutor în şcoli sau în pregătirile din fiecare zi.

"Este absolut obligatoriu ca toate forţele de intervenţie, jandarmi, poliţişti, pompieri, să cunoască tehnicile de prim ajutor şi să le aplice. Dată fiind structura actuală a Ministerului de Interne în care există un departament pentru situaţii de urgentă, nu va întârzâia să apara această modificare", spune Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

Coincidenţă sau nu, modificarea a venit chiar după o zi de la ministrul de Interne, Carmen Dan. Şi tot după o zi de la actul eroic al agenţilor din Potigrafu. 

"Avem până in prezent aproximativ 700 depolitisti care urmează cursuri de pregatire, imi doresc ca aceste cursuri sa devina mai aplicaate, imi doresc un parteneriat sa impartaseasca si pompierii din experienta lor", spune Minsitrul Afacerilor Interne, Carmen Dan. 

Până atunci, poliţiştii şi jandarmii care vor să înveţe manevre de prim ajutor o pot face doar voluntar, în timpul liber. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Poliţiştii care ajung primii la locul accidentelor nu ştiu să acorde primul ajutor până la sosirea medicilor!