Antena Meniu Search
x

Momentul extrădării interlopului Luigi Popescu. Rețeaua a racolat sute de romi trimiși apoi la cerșit în SUA, Mexic și Canada (Video)

Românul extrădat în Statele Unite ale Americii pentru trafic internațional de persoane este interlopul craiovean Popescu Luigi Cristinel, zis ”Luis”, despre care americanii susțin că a dus în SUA și Canada sute de romi din Oltenia.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 14.08.2020, 12:24

Interlopul craiovean Luigi Popescu a fost extrădat în SUA Vezi și
  • Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic.
  • Cei care nu au putut plăti sumele pretinse de către membrii grupării pentru ”transport” erau obligaţi să cerşească pe teritoriul SUA.

Pe 26 martie 2013, procurorii DIICOT din Craiova anunțau destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, „specializat în traficul de migranţi, ce acţiona pe relaţia România – Mexic – Statele Unite ale Americii – Canada“.

În urma descinderilor, au fost ridicaţi Ovidiu Chiciu, Dumitru Chiciu, zis Paris, Liviu Rădulean şi Filip Sărdaru, care au şi fost arestaţi preventiv o zi mai târziu. Alţi doi suspecţi – Daniel Rădulean şi Luigi Cristinel Popescu – au primit mandate de arestare preventivă în lipsă. 

„Profit” de peste un milion de dolari

Potrivit anchetatorilor, membrii grupului ar fi obţinut venituri de peste un milion de euro din racolarea, transportarea şi înlesnirea trecerii frontierei a peste 600 de romi.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au identificat aproximativ 600 de persoane care au părăsit teritoriul României cu destinaţia Mexic, dintre acestea un număr de aproximativ 300 de persoane fiind depistate ulterior pe teritoriul  SUA.

Migranţii erau călăuziţi pentru a ajunge în mod fraudulos în localităţile Cancún şi Mexico City, din Mexic şi ulterior, după efectuarea plăţii, erau preluaţi de către alţi membri ai grupării şi transferaţi pe teritoriul statului american, cu destinaţia Los Angeles şi New York.

Potrivit DIICOT, cei care nu puteau plăti integral sumele de bani pretinse de către învinuiţi, erau obligaţi să comită infracţiuni sau să cerşească pe teritoriul SUA, în beneficiul învinuiţilor.

La 25 octombrie 2019, Tribunalul Districtual al Statelor Unite ale Americii – Districtul de Sud al Statului California a emis un mandat de arestare pentru „Luis”, iar luna trecută, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a cerut admiterea cererii de extrădare a lui.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Momentul extrădării interlopului Luigi Popescu. Rețeaua a racolat sute de romi trimiși apoi la cerșit în SUA, Mexic și Canada (Video)