Antena Meniu Search
x

Preţurile la porci vii au crescut în târgurile de animale, înainte de Crăciun

S-au dublat preţurile pentru porcii vânduţi în târg direct de crescători. Anul acesta, negustorii rar coboară preţul sub 10 lei.

Vezi și

S-au dublat preţurile pentru porcii vânduţi în târg direct de crescători. Dacă anul trecut un kilogram de carne, în viu, se dădea şi cu 5 lei, anul acesta, negustorii rar coboară preţul sub 10 lei. Pentru un singur porc, românii au ajuns să plătească în jur de o mie de lei. Merită, spun crescătorii, pentru că marfa lor este mai bună decât cea din magazine. 

Într-un târg din Mureş, tocmai se negociază cel mai important ingredient de pe masa de Crăciun. Cumpărătorul a pus ochii pe un exemplar de 120 de kilograme, numai bun de gătit, pentru că nu are multă grăsime. Conştient de calităţile sale, stăpânul lui nu vrea să lase prea mult la preţ. 

Cei doi bat palma, în cele din urmă, pentru un preţ de 8 lei pe kilogram. Mai ieftin se dau doar porcii care depăşesc 200 de kilograme. 

Godacii unui alt crescător au, în schimb, un preţ fix. 10 lei pe kilogram. Sunt crescuţi cu hrană naturală, susţine stăpânul lor. 

Deşi mai sunt mai puţin de două săptămâni până la ignat, puţini cumpărători se arată prin târguri. Mai ales că preţurile pentru carnea de porc au crescut simţitor. 

La Timişoara, negocierea începe de la 9 lei, la Iaşi, de la 12, iar la Constanţa de la 14 lei pe kilogramul de porc în viu. Anul trecut, preţul cobora chiar şi până la 5 lei. Purceluşii de lapte pentru anul viitor se dau cu 150 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Preţurile la porci vii au crescut în târgurile de animale, înainte de Crăciun