Porcul s-a gătit în stradă
Patru porci. 25 de bucătari. Sute de oaspeţi. A fost un festin cum nu s-a mai văzut, la Galaţi. Tot oraşul s-a înfruptat din bunătăţile româneşti preparate în centru, sub ochii oamenilor
Patru porci. 25 de bucătari. Sute de oaspeţi. A fost un festin cum nu s-a mai văzut, la Galaţi. Tot oraşul s-a înfruptat din bunătăţile româneşti preparate în centru, sub ochii oamenilor.
După trei zile de mese bogate, nimeni nu părea să se fi săturat de pomana porcului, cârnăciori şi caltaboş. În aproape 6 ore, s-au gătit în total 5000 de porţii de tochitură, cârnaţii, sarmalele şi caltaboşul. Şi cum altfel puteau fi servite dacă nu cu un vin fiert.
Festinul de astăzi a fost organizat pentru toţi galatenii, dar în prim plan au fost pensionarii şi cei cu venituri mai reduse care nu şi-au permis să pună pe masa de Crăciun preparate din carne de porc.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰