Antena Meniu Search
x

Porţi TENIŞI? Iată la ce PERICOL te expui, fără să îţi dai seama

Sunt la modă, comozi, coloraţi şi preferaţi, în special, de tineri. Purtaţi timp îndelungat, însă, devin un pericol pentru sănătate

Sunt la modă, comozi, coloraţi şi preferaţi, în special, de tineri. Purtaţi timp îndelungat, însă, devin un pericol pentru sănătate

Apar, astfel, dureri de spate, de picioare sau de şolduri. Modul în care ne obligă să călcăm, prima dată pe călcâi, este complet nenatural faţă de mersul omului obişnuit, iar asta înseamnă că se pune presiune suplimentară pe şolduri, genunchi şi aduce vătămări grave gleznelor, reiese dintr-un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Virginia, California.

Osteoartrita este o boală ce duce la deteriorarea cartilagiilor şi la frecarea os pe os, determinând dureri foarte mari. Alergătorii ar trebui să încerce să reducă pe cât posibil forţarea articulaţiilor, pentru a preveni acest prejudiciu. Pantofii cu toc înalt cresc şi ei presiunea asupra articulaţiei genunchiului, zona în care de asemenea, se dezvoltă de obicei osteoartrita.

Studiul a fost realizat pe 68 de subiecţi, 37 de bărbaţi şi 31 de femei care au alergat minim 24 de km pe săptămână. Aceştia au fost analizaţi apoi într-un laborator.

Genunchii, şoldurile şi articulaţiile gleznelor au fost conturate cu un marker, iar apoi au fost observate mutaţiile apărute. 38% este procentajul care indică creşterea riscului de apariţie a osteoartritei în cazul celor care au purtat pantofi sport şi doar 20% în al celor care au alergat pe tocuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Porţi TENIŞI? Iată la ce PERICOL te expui, fără să îţi dai seama