Antena Meniu Search
x

Mesaj tulburător postat de preotul George Ciulei înainte de a-și da foc lângă Catedrală: "Sunt pe marginea prăpastiei!"

Preotul George Ciulei și-a strigat durerea într-un mesaj tulburător postat pe Facebook înainte de a-și da foc lângă Catedrala Mânturii Neamului.

Preotul George Ciulei și-a strigat durerea într-un mesaj tulburător postat pe Facebook înainte de a-și da foc lângă Catedrala Mânturii Neamului.

"Durerea e mare...!

Când inima-ți plânge, timpul se opreşte, sufletul strigă şi doar Dumnezeu aude! Biserica e surdă şi nedreaptă! In ochii mei sunt lacrimi! Sunt pe marginea prăpastiei. Mă prăbuşesc! Nu mai am putere! Doamne ajută-mă!😇", a scrie preotul pe Facebook.

Preotul George Ciulei și-a dat foc în fața Catedralei Mântuirii Neamului

Preotul George Ciulei a recurs la un gest extrem, duminică, în timpul slujbei de sfințire a a Altarului Catedralei Mântuirii Neamului, și și-a dat foc în apropierea catedralei.

Acesta s-a declarat nemulţumit că i s-a luat dreptul de a sluji.

Bărbatul a fost condus la o secţie de poliţie, unde a ajuns şi un echipaj SMURD pentru a-i acorda îngrijiri medicale deoarece a refuzat transportul la spital.

Preotul disperat a scris pe 25 noiembrie o scrisoare Patriarhiei prin care anunța că o să-şi dea foc în timpul slujbei de sfinţire a Catedralei Neamului.

„Pentru toate acestea, cu fiască supunere, în virtutea dreptului de devoluţiune pe care îl aveţi, dar şi ca Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei, al cărei fiu duhovnicesc sunt, vă rog din suflet să mă primiţi în audienţă săptămâna aceasta (19 – 24 noiembrie n.red.), iar dacă nu am nici măcar acest drept, duminică, în ziua sfinţirii, mă voi incendia în faţa Catedralei Mântuirii Neamului”, şi-a încheiat părintele scrisoarea adresată PF Daniel. 

Geoge Ciulei, implicat într-un accident rutier în 2015

George Ciulei a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia un tânăr de 26 de  ani a murit.

Accidentul s-a petrecut pe 18 martie 2015, după ce Nicolae Chițu, un tânăr de 26 de ani din Constanța, care se pare că era băut, a intrat pe contrasens, pe bulevardul Aurel Vlaicu, și a lovit puternic autoturismul condus regulamentar de George Ciulei, preot la Parohia "Sf Apostol Andrei" din Cernavodă.

Un tânăr de 26 de ani a murit în accident

Potrivit imaginilor surprinse la momentul accidentului, preotul aflat la volanul autoturismului care venea din sens opus a încercat să-l avertizeze cu farurile, fără succes însă.

În urma impactului violent, Nicolae Chițu și-a pierdut viața, iar preotul a fost rănit.

Potrivit avocatului acestuia, preotul a avut nevoie de 120 de îngrijiri medicale.

În urma accidentului, Arhiepiscopia Tomisului a decis să-l suspende și să-l oprească de la slujire la parohia unde activa de 12 ani.

Preotul a apelat la ajutorul unui avocat, considerându-se nedreptățit de această decizie.

Pe 16 noiembrie 2018, printr-o decizie definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, George Ciulei a fost depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Decizia Mitropoliei a venit după ce prima instanţă, cea de la Constanţa – Arhiepiscopia Tomisului, a luat aceeaşi hotărâre în anul 2016.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Mesaj tulburător postat de preotul George Ciulei înainte de a-și da foc lângă Catedrală: "Sunt pe marginea prăpastiei!"