Antena Meniu Search
x

Poștaș din Cluj confirmat cu Covid-19, patru sate în alertă

Este alertă în Cluj după ce poştaşul dintr-o comună a fost diagnosticat pozitiv cu Covid-19. Femeia este acum internată în spital, acolo unde primeşte tratament, dar înainte de asta a dus pensiile şi alocaţiile oamenilor din patru localităţi.

de Redactia Observator

la 21.04.2020, 11:48

Vezi și
  • Femeia purta mască de protecţie, dar nu şi mănuşi.
  • Aproape toată comunitatea s-a întâlnit cu ea.

Deşi autorităţile spun că cei care au intrat în contact cu femeia sunt izolaţi, oamenii susţin că nimeni nu a vorbit cu ei.

Localnicii din patru sate a comunei Triteni, judeţul Cluj, nu mai au linişte de când au aflat că poştăriţa a fost confirmată cu noul coronavirus. Aproape toată comunitatea s-a întâlnit cu ea, săptămâna trecută când oamenii au fost să-şi ia pensiile şi alocaţiile.

Tocmai pentru a reduce cât mai mult contactul dintre persoane, s-a luat decizia ca angajata poştei să împartă banii de la şcoală, unde sătenii au venit rând pe rând. Oamenii spun că femeia purta mască de protecţie, însă nu şi mănuşi.

Femeia este internată aum la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca, unde primeşte tratament. Odată confirmat diagnosticul, autorităţile au demarat o anchetă epidemiologică.

Reprezentanţii DSP vor beneficia de sprijinul poliţiştilor, dat fiind faptul că este implicat un număr mare de contacţi ai femeii. Se iau în calcul sute de persoane.

Mircea Abdrudean, prefectul judeţului Cluj: Oamenii sunt contactaţi în prezent de către autorităţi, li se recomandă izolarea la domiciliu, iar în situaţia în care vor apărea orice fel de simptome, vor fi preluaţi şi recoltaţi pentru testare. Colegii de muncă ai doamnei în cauză vor fi izolaţi la domiciliu şi nu vor lucra în această perioadă.

Până în aceste moment, însă, localnicii spun că nimeni nu le-a zis nimic, nu au fost verificaţi şi au aflat povestea din presă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Poștaș din Cluj confirmat cu Covid-19, patru sate în alertă