Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Postul Adormirii Maicii Domnului 2024 începe cu o zi mai devreme. Care e motivul

Creştinii din întreaga lume se pregătesc de o sărbătoare religioasă extrem de importantă, Adormirea Maicii Domnului, iar aceasta este prefaţată de postul Adormirii Maicii Domnului.

de Redactia Observator

la 31.07.2024 , 07:55

Postul Adormirii Maicii Domnului 2024 începe pe 31 iulie 2024
Postul Adormirii Maicii Domnului 2024 începe pe 31 iulie 2024 - crestinortodox.ro

Postul Adormirii Maicii Domnului este un post care, în mod normal, începe pe 1 august şi, de obicei, ţine două săptămâni, perioadă în care avem mai multe zile cu dezlegare la ulei şi vin, dar şi o dezlegare la peşte pe 6 august, de Schimbarea la Faţă a Domnului.

Cu toate acestea, există situaţii speciale, precum cea înregistrată în acest an, când postul Adormirii Maicii Domnului începe cu o zi mai devreme, respectiv pe 31 iulie, pentru că 1 august pică într-o zi de joi.

Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 31 iulie, cu o zi mai devreme 

Articolul continuă după reclamă

Postul Adormirii Maicii Domnului începe pe 31 iulie, cu o zi mai devreme, pentru că, în mod normal, postul este prefaţat de Lăsata Secului. Cum însă Lăsata Secului ar fi picat anul acesta într-o zi de miercuri, când în mod normal trebuie să se ţină post, s-a stabilit că cel mai bine ar fi ca Postul Adormirii Maicii Domnului să înceapă încă de miercuri, 31 iulie 2024.

În aceste condiţii putem spune că acei credincioşi care şi-au propus să ţină anul acesta postul Adormirii Maicii Domnului s-au putut bucura doar până marţi, 30 iulie 2024, de o perioadă fără post.

Cum se ţine postul Sf. Marii

Postul Adormirii Maicii Domnului vine la pachet cu câteva recomandări. Se spune că ideal ar fi ca lunea, miercurea şi vinerea să nu se consume alimente până la ora 15.00, iar după ora 15.00 să se consume doar hrană uscată.

De asemenea, marţea şi joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbăta şi duminica este dezlegare la untdelemn şi vin. Cum spuneam şi mai înainte, pe 6 august, de Schimbarea la Faţă a Domnului, credincioşii au dezlegare la peşte.

Sf. Maria Mare este sărbătorită pe 15 august 2024

Pe 15 august, în fiecare an, credincioşii prăznuiesc Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului. Conform crestinortodox.ro, este ziua în care se marchează trecerea Maicii Domnului la Domnul sau la cele veşnice.

Sursa amintită precizează că "Maica Domnului a fost înştiinţată printr-un înger de mutarea ei din această viaţă", dar şi că "după ce Fecioara Maria şi-a cerut iertăciune de la toţi, şi-a dat duhul. Domnul Însuşi S-a coborât din ceruri pentru a primi în mâinile Sale sufletul ei cel sfânt. Atunci s-au petrecut multe minuni: ochii orbilor şi auzul surzilor s-au deschis, ologii şi bolnavii s-au vindecat. Trupul a stat trei zile în mormânt, după care a fost ridicat în chip tainic spre lăcaşurile cereşti".

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Luaţi în calcul ca după pensionare să vă mutaţi în alt oraş?
Observator » Ştiri sociale » Postul Adormirii Maicii Domnului 2024 începe cu o zi mai devreme. Care e motivul