Antena Meniu Search
x

Potrivit studiilor, romanii nu joaca la Loto de placere, ci din saracie

La romani, pasiunea pentru jocurile de noroc trece prin stomac. Stranii joaca de placere, noi din saracie. Doar-doar om scapa de datorii. N-o spunem noi, o spun statisticile

Vezi și

Increderea in Dumnezeu, in soarta si loto e reteta ideala pe care romanii o respecta cu strictete.

Asta face si domnul Ion. De 15 ani n-a fost extragere la loto la care el sa nu aiba bilet. Norocul l-a cam ocolit, ce-i drept, dar omul nu se lasa. “Am castigat o singura data la Joker, acum doi trei ani, 50 de lei”, a spus Ion Drinceanu.

Destul cat sa-i dea curajul de a juca in continuare. Iar ca domnul Ion, zeci de mii de romani rup usile agentiilor loto in fiecare saptamana. Acum, potul cel mare a ajuns la opt milioane de euro. Atunci cand potul cel mare creste, numarul visatorilor e direct proportional cu suma pusa in joc. Suntem, spun studiile, europenii cu cea mai mare speranta de imbogatire de pe urma numerelor norocoase. 20 la suta dintre cei care joaca afirma ca isi pun chiar toata speranta in acel bilet. “La finalul unei zile pot fi si 5.000-6.000 de bilete jucate. 80 la suta dintre ei sunt clienti fideli, cu care avem relatii extraordinare, la care le stim si zilele de nastere, le stim nepotii, le stim istoria”, a explicat Luminita Marac, gestionar al unei agentii.

Cam 40 de lei este suma medie jucata la loto. La ea se adauga si suma lasata la pacanele. Cei care joaca insa la astfel de aparate sunt speriati de prezenta camerei de filmat sau mai bine spus de familia care ar putea sa-i vada pe ce cheltuie banii. “Romania este una dintre tarile cele mai polarizate din Uniunea Europeana si atunci multi indivizi nu vad alta oportunitate de a se imbogati intr-un timp scurt si intr-un mod facil decat aceea de a juca la loto”, a declarat sociologul Lucian Dumitrescu.

Adica suntem saraci, dar bogati in sperante. Vecinii europeni joaca si ei mult la jocurile de noroc dar scopul principal este distractia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Potrivit studiilor, romanii nu joaca la Loto de placere, ci din saracie