Antena Meniu Search
x

POVESTE de succes! După punctajul MAXIM obţinut la un test de admitere la colegiile americane, Alexandru Oprea uimeşte din nou

Alexandru Oprea are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa. După ce în urmă cu câteva luni, Alexandru Oprea a obţinut punctajul maxim la un test de admitere la colegiile americane, acum elevul român se poate lăuda cu o nouă reuşită.

Alexandru Oprea are 17 ani şi este elev în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Constanţa. După ce în urmă cu câteva luni, Alexandru Oprea a obţinut punctajul maxim la un test de admitere la colegiile americane, acum elevul român se poate lăuda cu o nouă reuşită.

El a fost admis ca bursier la tabăra de vară a Universităţii Stanford din SUA, în cadrul căreia urmează să studieze subiecte care nu se găsesc în programa şcolară pentru liceu.

Potrivit unui comunicat al Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, Alexandru Oprea, elev în clasa a XI-a, este pasionat de fizică şi premiat la diverse olimpiade şi concursuri naţionale şi internaţionale.

“El a fost admis ca bursier la Stanford Pre-Collegiate Summer Institutes, o prestigioasa tabără de vară a Universităţii Stanford din Statele Unite, în care sunt admişi numai elevii foarte talentaţi din punct de vedere academic şi motivaţi pentru reuşită, din întreaga lume. Acest program oferă oportunitatea elevilor de liceu pentru a-şi dezvolta curiozitatea intelectuală şi pentru a întâlni şi colabora cu alţi elevi care au aceleaşi interese şi abilităţi. Participanţii sunt încadraţi într-un program intensiv de studiu care prezintă subiecte ce nu sunt de obicei întâlnite în programa şcolară specifică pentru liceu”, se arată în comunicatul unităţii de învăţământ.

Alexandru a fost admis în programul ”Introducere în inginerie”, ce va fi susţinut de către profesori de la Universitatea Stanford, în perioada 25 iunie – 14 iulie. El a susţinut o serie de probe ce au constat în realizarea unor eseuri cu tematici diferite: ”De ce sunt un elev bun?”, ”Impactul familiei în succesul meu” sau ”Activităţile mele extracurriculare”.

Alexandru Oprea a obţinut medalia de argint la Olimpiada Naţională de Fizică, nota maximă la bacalaureatul american SAT (Scholastic Assessment Test) la disciplina matematică, premiul III la concursul NASA Space Settlement cu proiectul ”Turtle”, premiul III la concursul internaţional de robotică ”Robochallenge” şi medalia de bronz la ISWEEP – Olimpiada Internaţională de proiecte de energie, inginerie, mediu. 

Alexandru Oprea este pasionat şi de robotică, iar în prezent se pregăteşte pentru următoarea etapă a Olimpiadei de Fizică. Obiectivul lui este să studieze ingineria în Statele Unite ale Americii, iar pentru asta s-a pregătit intens în ultimii ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » POVESTE de succes! După punctajul MAXIM obţinut la un test de admitere la colegiile americane, Alexandru Oprea uimeşte din nou