Antena Meniu Search
x

Video Povestea lui Mihai, cel mai mare colecționar de mașinuțe din sud-estul Europei. Una singură este neprețuită

Timpul adaugă valoare, cel puţin în cazul obiectelor de colecţie. Maşinuţele sunt bucuria noii generaţii şi tot ele devin obiecte valoroase pentru colecţionarii adulţi. Uneori pasiunea se transformă într-un job full time, în care investesc timp și resurse. Răsplata este pe măsură: obiectele rare sau unicat pot ajunge să coste câteva zeci de mii de euro. 

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 17:49

Vezi și

Aşa a descoperit Ion Chirescu pasiunea pentru filatelie. Avea 5 ani când a primit de la tatăl său primul clasor de timbre.

  • Ion Chirescu, colecționar de timbre: Părinții încurajau foarte mult copiii să colecționeze timbre, pentru că-i un ajutor. În primul rând înveți istorie și geografie foarte mult. Erau alte perioade în care nu aveai internet, nu aveai alte posibilități ca în ziua de astăzi.

Capul de bour este primul timbru românesc, unic, pe care colecţionarul l-a primit moştenire. Bucuria lui nu este însă înţeleasă de noua generaţie. Chiar dacă puţini mai recunosc timbrele, bucuria de a colecţiona există încă. Acum la modă sunt... maşinuţele. Şi nu doar pentru copii. 

  • Mihai Neagu, colecționar de mașini: Tot timpul am colecționat elemente numismatice, timbre, articole despre fotbal. Din copilărie pasiunea pentru mașinuțe a coroborat cu pasiunea pentru formă, eu fiind arhitect.
Pe acelaşi subiect

Mihai Neagu are o colecție de peste 800 de mașinuțe, însă dintre ele una singură este neprețuită

  • Mihai Neagu, colecționar de mașini: Prima mea machetă! Deși am început să colecționez cu adevărat la începutul facultății, există și o machetă care a rămas din timpul copilăriei! (...) Vreau să vă prezint cea mai detaliată machetă din colecție. E o machetă cu peste 2000 de piese diferite, reprezentând câștigătorul de la Eman, din 1989.

În 12 ani de când a început să colecţioneze maşini, Mihai a reușit să aibă cea mai vastă colecție din sud-estul Europei. Pasiunea lui nu este însă deloc ieftină. Completarea cu modelele preferate poate ajunge la câteva mii de euro pe an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Povestea lui Mihai, cel mai mare colecționar de mașinuțe din sud-estul Europei. Una singură este neprețuită