Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Pregătirile pentru Crăciun intră pe ultima sută de metri. Românii au început să taie porcii

Crăciunul bate la uşă, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Într-un colţ din judeţul Sibiu, la Muzeul Astra, tradiţia Ignatului a fost readusă la viaţă. Turiştii au asistat la tăierea porcului, de la pârjolit şi până la prepararea bucatelor tradiţionale.

de Redactia Observator

la 16.12.2018 , 10:57

Crăciunul bate la uşă, iar pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. Într-un colţ din judeţul Sibiu, la Muzeul Astra, tradiţia Ignatului a fost readusă la viaţă. Turiştii au asistat la tăierea porcului, de la pârjolit şi până la prepararea bucatelor tradiţionale. Cu toţii s-au delectat cu şorici proaspăt, iar pomana porcului a fost absolut delicioasă. Atmosferă de sărbătoare a fost şi la Focşani.

La doar 4 kilometri de Sibiu, într-un decor rustic, printre casele tradiţionale este zarvă mare. Trei porci de peste 100 de kilograme sunt sacrificaţi. Se pârjolesc apoi pe pat de paie: " Se pune sare. Este foarte important. Se înmoaie şoriciul şi apoi radem cu peria de sârmă să iasă imaculat".

Şi fraged, şi gustos. Iar turiştii abia aşteaptă să-l încerce. Nici străinii nu rezistă tentaţiei. Bucăţile de carne ajung apoi pe grătar sau în ceaune. La foc de lemne, bucătarii pregătesc pomana porcului şi mămăliga.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi la Focşani, se munceşte şi se petrece. Sunt pregătite peste 1000 de porţii de pomana porcului. Şi cei care ţin post găsesc ceva bun de mâncare. Fasole sau mămăliguţă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Pregătirile pentru Crăciun intră pe ultima sută de metri. Românii au început să taie porcii