Antena Meniu Search
x

Mobilizare de forţe pentru Ziua Naţională a României

Ca-ntr-un scenariu de film, militarii români au jucat astăzi în episodul-pilot al paradei de 1 Decembrie. Regizori au fost superiorii, care le-au urmărit îndeaproape mişcările scenice. Iar criticii au fost şoferii care şi-au blestemat zilele când şi-au ales drumul prin zona Arcului de Triumf.

Vezi și

Repetiţii în costume, şi detalii la dungă. Totul trebuie să fie fără cusur, ca parada de 1 Decembrie să iasă ca la carte.

2000 de militari au dat tras azi ultima "dublă" înainte de premieră pentru că în fiecare an e o premieră.

Chinezii tocmai au plecat, aşa că nu vor defila de 1 Decembrie. În schimb, pentru prima dată, Armata Română a invitat la paradă militari din patru ţări străine: Franţa, Polonia, Turcia şi SUA.

Coordonarea la sol pare, însă, floare la ureche dacă priveşti pe cer, acolo unde vor zbura şi 35 de aeronave militare.

Cei care au asistat la repetiţii s-au bucurat de frumuseţea lor. Ceilalţi, au înjurat de mama focului. Situaţia, nu acţiunea. În trafic a fost azi mai rău ca la război.

Invitatul special al paradei va fi ministrul apărării din Republica Moldova, Vitalie Marinuţă. Manifestările de Ziua Naţională vor începe de la 8 dimineaţa cu depuneri de coroane, în timp ce tradiţionala trecere a tehnicii militare pe sub Arcul de Triumf va debuta la orele 11.

Iar organizatorii vă sfătuiesc să nu daţi cu piciorul invitaţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Mobilizare de forţe pentru Ziua Naţională a României