Antena Meniu Search
x

O gravida cu probleme cardiace si copilul din pantece, salvati de medici

O premiera medicala, la nivel national in Targu-Mures. O echipa de medici care nu a vrut sa accepte ideea ca o mama, si copilul ei nenascut, nu pot fi salvati. Dupa ce inima mamei a cedat, doctorii s-au luptat timp de patru ore pentru ca inimile celor doi sa bata din nou.

Vezi și

Insarcinata in luna a opta, tanara de 28 de ani ar fi trebuit sa se pregateasca pentru o altfel de interventie. Pentru o nastere fara complicatii.

„Eram perfect sanatoasa, asa stiam. M-a luat dintr-o data o durere in piept, ma durea mana dreapta, si nu am mai putut respira. Am ajuns de urgenta, la Hunedoara si a doua zi m-au trimis prin SMURD aici”, povesteste tanara mama.

Mai precis, la clinica de Chirurgie Cardiovasculara din Targu Mures, unde o mana de medici au infaptuit o minune. O minune nemaivazuta in Romania.

Intr-o interventie de patru ore, au facut cezariana, au extirpat uterul femeii si au intervenit si pe cord. Iar copilul este perfect sanatos.

Interventia de azi este premiera in tara si o raritate la nivel mondial. Sansa de supravietuire in astfel de cazuri este de 30% pentru cei doi, mama si fat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » O gravida cu probleme cardiace si copilul din pantece, salvati de medici