Antena Meniu Search
x

PREMIERĂ URIAŞĂ! Pacienţi aflaţi în fază terminală de CANCER, vindecaţi printr-o TERAPIE REVOLUŢIONARĂ: "Datele sunt fără precedent!"

O companie privată de medicamente a dezvoltat o terapie experimentală împotriva cancerului care a dat "rezultate extraordinare".

O companie privată de medicamente a dezvoltat o terapie experimentală împotriva cancerului care a dat "rezultate extraordinare".

Potrivit specialiştilor, după o singură cură de tratament, o treime dintre pacienţii bolnavi de cancer limfatic, aflaţi în fază terminală, nu mai prezentau urme de boală! 

Cu toate acestea, compania a avertizat că în timpul tratamentului, la care au fost supuşi 101 pacienţi, doi dintre ai au murit. 

Majoritatea sufereau de Limfomul non-Hodgkin (LNH), o formă de cancer care se dezvoltă în ţesutul limfatic, şi niciun alt tratament nu avusese succes. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiştilor, speranţa lor de viaţă nu depăşea jumătate de an.

Din fericire, nouă luni mai târziu, mai multe de o treime dintre pacienţi nu mai prezentau urme de boală şi mai mult de jumătate erau încă în viaţă.

Tratamentul foloseşte terapia genetică pentru a determina celulele sanguine ale bolnavului să atace cancerul. În total, în timpul terapiei, tumorile în cazul a 82% dintre pacienţi s-au micşorat la jumătate şi chiar mai mult.

Un pacient din Orlando, Dimas Padilla, în vârstă de 43 de ani, poate spune că acest tratament i-a salvat viaţa. I se spusese că boala era în stadiu avansat şi că tratamentul anterior nu avusese niciun efect.

"Mă gândeam cu groază la cum o să le spun asta mamei, soţiei şi copiilor", mărturiseşte bărbatul.

Însă, în august, a început terapia CAR-T iar acum boala este în remisie completă!

Medicul Roy Herbst, expert independent, de la Centrul Yale, de luptă împotriva cancerului, a declarat că este foarte entuziasmat de succesul tratamentului.

"Mi se pare extraordinar...şi foarte încurajator", a spus Herbst.

El a precizat însă că este necesar ca cercetările să fie continuate pentru a vedea dacă rezultatele tratamentului sunt de durată şi dacă boala revine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » PREMIERĂ URIAŞĂ! Pacienţi aflaţi în fază terminală de CANCER, vindecaţi printr-o TERAPIE REVOLUŢIONARĂ: "Datele sunt fără precedent!"